Povratak otpisanog Jajala za ključne dvoboje

- Advertisement -

Selektor bh. nogometnog reprezentacije Robert Prosinečki saopštio je spisak igrača na koje računa za oktobarske avanture protiv Finske i Grčke u okviru kvalifikacija za Euro 2020.

Na spisku su se našla tri nova imena Armin Hodžić, Izet Hajrović i Mato Jajalo.

Piše:Edin Isanović

Debitovao kod Baždarevića

Sve trojica su i ranije nosili dres nacionalnog tima. Jajalo je trenutno standardan u udarnoj postavi Udinesea koji se takmiči u italijanskom elitnom razredu. Hrvatski stručnjak Igor Tudor ima veliko povjerenje u ovog veznjaka.

Inače, Jajalo je debitovao za bh. tim u oktobru 2016. godine u vrijeme kada je na klupi sjedio Mehmed Baždarević. Meč se igrao u Briselu protiv Belgije u okviru kvalifikacija za odlazak na Mundijal u Rusiji 2018. godine.

“Sve je super, nije bilo problema oko prilagodbe, znam većinu momaka od prije. Čak mislim da sam igrao skoro protiv svakoga i stvarno je kao da sam već duže vrijeme ovdje, a ne kao da sam tek jedan dan”, rekao je tada za zvaničnu stranicu Nogometnog saveza BiH novi reprezentativac naše zemlje.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Prošao sve hrvatske selekcije

Jajalo je aktuelni nogometaš italijanskog Udinesea, a rođen je 25. maja 1988. u Jajcu. Igrao je za sve hrvatske selekcije. Za mladu reprezentaciju je igrao 21 puta (bio i kapiten) i postigao četiri gola.  Također,upisao je i dva nastupa za seniorski tim (u prijateljskim utakmicama), a debitovao je u okršaju s Argentinom gdje je imao nekoliko uspješnih duela s Messijem.

No, poslije je izjavio kako u budućnosti želi igrati za bh. reprezentaciju i podnesen je zahtjev za promjenu sportskog državljanstva.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Ratoborni veznjak

Ovaj vezni igrač u karijeri je prije Udinesea igrao za Slaven Belupo, Sienu, Köln (posudba), Sarajevo (posudba), Rijeku i Palermo. Zaljubljenici u nogomet u našoj zemlji pamte ga po izvanrednim nastupima u dresu tima sa Koševa sa kojim je 2014. godine osvojio Kup BiH.

“Većina igrača s kojima sam igrao više nije tamo, puno toga se promijenilo. Tako je to u nogometu, ali naravno da pratim sve i navijam za Sarajevo”,izjavio je svojevremeno Jajalo.

Mato je ratoborni veznjak, sjajnog udarca i odličnih tehničkih i trkačkih sposobnosti. Kao veliki radnik na terenu definitivno može biti od koristi selektoru Prosinečkom u nastavku kvalifikacija za odlazak na Euro.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...