Predrag Pašić: Sarajevo s odgovarajućom dozom motivacije može do pobjede u derbiju

- Advertisement -

Ljubitelje nogometa u BiH ovog vikenda očekuje najveći bh. derbi između Sarajeva i Željezničara, koji će biti odigran u okviru 18. kola Premijer lige BiH.

Dodatnu težinu predstojećem derbiju daje i trenutna situacija na ligaškoj tabeli, na kojoj lider Sarajevo ima tri boda prednosti ispred drugoplasiranog Željezničara.

Mnogi će reći da je Sarajevo nakon pobjede protiv Veleža u prošlom kolu, poraza Željezničara protiv Širokog i zbog domaćeg terena favorit u ovom meču, ali oni iskusniji znaju da u derbijima favorita nema.

Takvog mišljenja je i legenda FK Sarajevo Predrag Pašić, čovjek koji zna šta znači igrati derbi protiv ljutog rivala, a koji vjeruje da u subotnjem derbiju na Koševu najveću prevagu može donijeti isključivo motivacija igrača.

PROČITAJTE JOŠ:  Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

– Derbi je veoma interesantan jer se oba tima bore za sami vrh tabele. Samim tim motivacija oba tima će biti veća. Imamo sve predispozicije da gledamo odličan derbi. Favorita u derbijima nema, domaći teren ne predstavlja veliku prednost. Motivacija je ključna, a mislim da igrači Sarajeva s odgovarajućom dozom požrtvovanosti i motivacije mogu doći do pobjede – rekao je Pašić u izjavi za Fenu. 

Osvrnuo se i na trenutnu situaciju u seniorskoj reprezentaciji BiH koja je jučer zvanično ostala bez selektora, nakon što je Nogometni savez BiH odlučio da neće dati šansu Robertu Prosinečkom u baražu Lige nacija, zadnjoj šansi da se BiH plasira na Evropsko prvenstvo.

PROČITAJTE JOŠ:  Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

Pašić ističe da nema favorita za selektorsku poziciju, ali vjeruje da je promjena dobrodošla jer je reprezentativcima BiH potrebna nova energija i svježina.

– Novi selektor bi mogao donijeti energiju, svježinu i motivaciju. Sigurno je da se BiH može kvalifikovati, ali još mnogo toga u reprezentaciji treba posložiti da bi ekipa igrala onako kako želimo. Ako protiv Sjeverne Irske budemo igrali kao u proteklih nekoliko utakmica, nećemo dobro proći – rekao je Pašić i dodao da za taj meč igrači moraju biti motivisani i spremni za meč visokog intenziteta. 

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...