Predsjednik Manchester Cityja: Guardiola će transformisati klub

- Advertisement -

Predsjednik Manchester Cityja Khaldoon Al Mubarak izjavio je da je novoimenovani menadžer “građana” Pep Guardiola dokazani pobjednik koji će transformisati klub i dovesti ga na potpuno novi nivo, prenosi Anadolu Agency (AA).

Španski stručnjak je nakon završetka sezone već dvaput posjetio Manchester, gdje je obišao fudbalsku akademiju Cityja i stadion Etihad. Britanski mediji javljaju da je tom prilikom i razgovarao s čelnicima kluba nakon čega je otputovao u Abu Dhabi gdje se sastao s vlasnikom.

Al Mubarak je u izjavi za CityTV izjavio da se nada da će Guardiola i u Cityju od 1. jula, kada njegov ugovor s “građanima” stupa na snagu, nastaviti svoj pobjednički niz koji je imao u Bayernu.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja
Pep Guardiola
Pep Guardiola

“Jako sam uzbuđen što se Pep pridružuje našem timu. Smatram da je on jedan od najboljih, ako ne i najbolji fudbalski mendžer današnjice. Dobijamo menadžera koji sažima, po mom mišljenju, strast i predanost”, izjavio je Al Mubarak.

Istakao je da je bivši menadžer Bayerna i Barcelone “dokazani pobjednik koji je profesionalno pobjeđivao u svakom klubu koji je vodio.”

PROČITAJTE JOŠ:  Elvedina Muzaferija je ponos, iduća sezona će biti još bolja

“Njegovi uspjesi u Bayern Munchenu i Barceloni govore sve. Trofeji… osvojio je svako takmičenje, od Lige šampiona s Barcelonom, do La Lige, Bundeslige, kupova u obje lige. Dobijamo dokazanog pobjednika, strastvenog čovjeka, nekog za kog smatram da će biti nevjerovatno pojačanje za Manchester City. Nemam sumnje da će transformisati naš klub i dovesti ga na potpuno novi nivo”, izjavio je vlasnik Cityja.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...