Sport

Prije 11 godina belgijska pokrajina Limburg iznjedrila je ”Dijamanta”

0
Prije 11 godina belgijska pokrajina Limburg iznjedrila je ”Dijamanta”, Life.ba

Bio je 28. mart 2009. godine. Reprezentacija BiH na čelu sa tadašnjim šefom državnog tima Miroslavom Ćirom Blaževićem gostovala je u belgijskom Genku u okviru kvalifikacija za odlazak na Mundijal 2010. godine u Južnoafričkoj Republici. U ne baš najboljoj atmosferi bh. tim je otputovao u Belgiju,a  navijači su se zezali uzrečicom – ”Pobijedit ćemo u Limburgu”, aludirajući na pokrajinu u ovoj zmlji u kojoj se igrao dvoboj.

Ipak, stvarnost je bila drugačija.

”Još jednom Ibričić. Ima ovdje Vedade prostora na lijevoj strani, to se lako može uočiti odavde sa komentatorskog mjesta. Misimović, u njegovom stilu dobra lopta… Muratović, Muratović, Džeko, Džeko je u šesnaestrecu. Šansa! Jao, ništa! Kakva prilika! Nastavlja se napad naše reprezentacije. Džeko. Jao…”, ovo skoro sve pristalice Bosne i Hercegovine znaju.

LIFE:  HNS: Nastavak nogometne sezone u Hrvatskoj 30. maja

Ovaj pogodak iznjedirio je Edina Džeku – ”Dijamanta”.

Nezaboravna euforija Marjana Mijajlovića kada je u eter plasirao riječi “Zmajevi” i “Dijamant”, dok su Ćirini ratnici krenuli jednom novom stazom. Slavili su tada 4:2. Plasirali su se kasnije u baraž, ali je u dvomeču bolji bio Portugal.

Facebook komentari

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *