Prosinečki: Moramo dati svoj maksimum u ova dva susreta

- Advertisement -

Nogometna A reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u Trening centru Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u okviru priprema za kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2020. godine. Selektor bh. tima, Robert Prosinečki rekao je kako moraju dati svoj maksimum u ova dva susreta, javlja Anadolu Agency (AA).

Prosinečki je na pitanje novinara o povredi Kenana Pirića rekao kako neće biti na raspolaganju, zbog čega je na okupljanje pozvan Vladan Kovačević te da bez obzira na povrede igrača na raspolaganju ima dovoljan broj igrača.

“Pirić je nažalost dobio udarac, tako da smo zvali Kovačevića. Kvržić neće zbog povrede također nastupati, ali imamo 24 igrača, 21 igrača i tri golmana. Sarić se žali na laganu povredu, ali imamo dovoljno igrača za ove dvije utakmice. Drugi se nisu žalili. Nemamo puno vremena, bitno je da su u ova dva-tri dana svi zdravi, da svi dobiju minutažu jer nas u Armeniji očekuje puno teža utakmica. Vjerujem da smo spremni, 90 posto njih igra standardno jako dobro i vjerujem da ćemo proći obje utakmice”, rekao je Prosinečki.

PROČITAJTE JOŠ:  Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

Na pitanje novinara o nastupima drugih igrača, selektor Prosinečki je rekao kako s posebnom pažnjom prati igre svih igrača.

“Gledam, pogotovo Dinamo, posebno ovu sezonu, Gojak koji nam se vratio u igru, Hajrović igra, zadnju utakmicu nije igrao protiv Hajduka, ušao je nešto u zadnje vrijeme. Svi imaju neku svoju šansu, ovo su neki moji igrači za koje u ovom trenutku znam da igraju standardno i po meni su najbolji. Nadam se da će kroz ove dvije utakmice napraviti dobar rezultat. Moramo dati sve od sebe i onda smo dobri. Armenija je pobijedila i Grke, imaju svoj kvalitet. Ako budemo kao protiv Italije, onda mislim da BiH neće imati problema”, rekao je Prosinečki.

Na pitanje novinara o Asmiru Begoviću, Prosinečki je dodao kako mu je drago da je Begović pronašao klub.

PROČITAJTE JOŠ:  Euforija pred utakmicu BiH i Ukrajina: Zeničke ulice pune štandova s navijačkim rekvizitima

“Drago mi je da je Begović našao klub, a bilo je i vrijeme. Ako bude branio, nije problem ga zvati”, rekao je Prosinečki.

Napadač zagrebačkog Dinama, Amer Gojak rekao je kako se u naredna dva susreta moraju ostvariti obje pobjede.

“Drago mi je da smo se okupili, uvijek je lijepo igrati za reprezentaciju. Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo, u ove dvije utakmice moramo uzeti šest bodova i da nam je Lihtenštajn slabiji protivnik, ali moramo svakog respekovati. Nakon toga idemo u Armeniju i tamo moramo pobijediti. Mislim da nikad bolje nisam ušao u sezonu, dobro se osjećam i spreman sam. Imamo prvu utakmicu protiv Lihtenštajna, to trebamo prvo da riješimo, nadam se da ću dobiti priliku u Armeniji i dati svoj maksimum”, rekao je Gojak.

Nogometaši Bosne i Hercegovine igraju protiv Lihtenštajna 5. septembra na stadionu Bilino polje u Zenici, nakon čega putuju u Armeniju gdje će susret igrati 8. septembra.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...