Prosinečki se nada da neće biti novih otkaza pred Armeniju i Grčku

- Advertisement -

Elvis Sarić, vezni igrač južnokorejskog Suwona, lakše je povrijeđen, ali ga to, prema posljednjim informacijama, neće spriječiti da u ponedjeljak, 18. marta, dođe na okupljanje fudbalskih reprezentativaca Bosne i Hercegovine u Sarajevo.

”Kako sada stvari stoje, sa prvobitnog popisa od 23 igrača u Sarajevo dolaze svi, izuzev povrijeđenog Stjepana Lončara. Kao što je poznato, umjesto njega odmah u ponedjeljak smo pozvali Samira Memiševića iz Groningena”, rekao je za Anadolu Agency (AA) Robert Prosinečki, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, izrazivši nadanje da neće biti novih otkaza igrača do početka priprema za utakmice prva dva kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

BiH će u prvom kolu kvalifikacija za EURO 2020 igrati sa Armenijom 23. marta na stadionu ”Grbavica” u Sarajevu, dok će tri dana poslije na zeničkom ”Bilinom polju” ugostiti Grčku. Oba meča počinju u 20.45 sati.

Za jedno od prva dva mjesta u kvalifikacionoj grupi ”J”, koja vode na EP, BiH će (osim sa Armenijom i Grčkom) do kraja godine igrati i protiv Italije, Finske i Lihtenštajna.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...