Prosinečki: Šehić je u prednosti u odnosu na Begovića

- Advertisement -

Ako realno govorimo Ibrahim Šehić je bio najbolji naš igrač u zadnjih šest utakmica i u prednosti je sada nad Asmirom Begovićem, rekao je Robert Prosinečki, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

”Obavio sam korektan razgovor sa Begovićem, opet je na spisku i bit će u kadru za utakmice sa Turskom i Sjevernom Irskom”, kazao je Prosinčeki danas u Sarajevu nakon što je saopštio spisak igrača za prijateljsku utakmicu sa Turskom 11. oktobra u Rizeu, te meč u UEFA Ligi nacija sa Sjevernom Irskom četiri dana kasnije u Sarajevu.

Na spisak nije uvrstio Izeta Hajrovića, fudbalera koji briljira u Dinamu iz Zagreba. Prosinečki smatra da je pozvao trenutno najbolje igrače koje BiH ima, uz nekolicinu iz mlade reprezentacije.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

”Izeta pratim. On je igrač koji može napraviti pometnju, ima odličnu lijevu nogu, dobar šut, centaršut, kvalitetu i vidjet ćemo ga vjerovatno u reprezentaciji u novembru”, istakao je Prosinečki, uz napomenu da na spisak za novembarske utakmice sa Austrijom i Španijom planira uvrstiti i Seada Kolašinca, oporavljenog fudbalera Arsenala.

Što se tiče test utakmice sa Turskom naglasio je da će u Rizeu oprobati dva, tri igrača koja su manje igrala, a duel sa Ircima ocijenio ”veoma važnim”.

”Utakmica sa Sjevernom Irskom nam je veoma važna, želimo pobijediti u Sarajevu i tako biti blizu cilja i prvog mjesta u grupi, odnosno plasmana u Ligu ‘A’ Lige nacija. Imamo odličnu atmosferu u ekipi i mislim da možemo ostvariti novi trijumf”, pričao je Prosinečki koji je okupljanje reprezentativaca BiH zakazao za 8. oktobra u Sarajevu.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

Prosinečki će protiv Sjeverne Irske i Turske računati na sljedeće igrače: Ibrahim Šehić (Erzurumspor), Asmir Begović (Bournemouth), Vedran Kjosevski (Željezničar) – golmani; Darko Todorović (Salzburg), Ognjen Vranješ (Anderlecht), Toni Šunjić (Dinamo Moskva), Ermin Bičakčić (Hoffenheim), Ervin Zukanović (Genoa), Eldar Ćivić (Sparta Prag), Bojan Nastić (Genk), Muhamed Bešić (Everton), Gojko Cimirot (Standard), Miralem Pjanić (Juventus), Elvis Sarić (Suwon), Rade Krunić (Empoli), Goran Zakarić (Partizan), Haris Duljević (Dresden), Edin Višća (Basaksehir), Sanjin Prcić (Levante), Deni Milošević (Konyaspor), Edin Džeko (Roma), Kenan Kodro (Kopenhagen), Riad Bajić (Basaksehir).

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...