Prvi kvalifikacijski krug MMA lige

- Advertisement -

Prvi kvalifikacijski krug Hrvatske MMA lige garantira neke jako napete borbe u užarenoj Ciboni.

–          Najavljujem vrlo atraktivne borbe. Ima dosta novih boraca u odnosu na prošlu sezonu, pa  očekujem njihovo dokazivanje da zaista pripadaju Hrvatskoj MMA ligi. Samo mjesto održavanja, užarena atmosfera produkcije te navijanje gledatelja zahtijevat će od boraca da se zapitaju da li su i psihički snažni onoliko koliko su to fizički. Samo najspremniji neće podleći atmosferi. Svima poraženima unaprijed poručujem da ne prestaju trenirat i da budu ustrajani jer im se već u drugom krugu možda posreći, kod eventualne ozljede borca jer pravilnik kaže da pozivamo poraženog borca iz prvog kruga i time mu dajemo šansu za povratak u ligu. Poziv svima na Hrvatsku MMA Ligu u Ciboni i sretno borcima, izjavio je koordinator lige Tomislav Novosel.

PROČITAJTE JOŠ:  Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Borba koja se izdvaja kao jedna od najatraktivnijih je sraz Philipa Šarića (Croatian Top Team) i Patrika Pereše (Trojan).

“Očekujemo vrlo zanimljiv povratak Periše, nakon izgubljenog finala prošle sezone. Sigurni smo da ima veliki motiv da ove godine uzme pojas i napade titulu kategorije u revanšu s Markom Burušićem. Prva prepreka mu je mladi Šarić sa svojim vrlo agresivnim stilom borbe. Da li će ova prva prepreka biti kobna za pulena Zelga Galešića? Bit će to zanimljiv meč za pogledati. Drugi napeti meč se očekuje od Jakoba Kosića (Croatian Top Team) i Saše Drobca (Cromma Gym). Oboje su borci s mnogo amaterskog iskustva. Treniraju u renomiranim borilačkim klubovima tako da će tehnika u ovoj borbi biti presudna. Očekujemo ravnopravnu borbu gdje će sitni detalj presuditi pobjednika. Svakom zaljubljeniku u MMA ovo će biti ugodna borba za pogledati, najavljuje organizator.

PROČITAJTE JOŠ:  Vozači, oprez: Privremeno zatvoren granični prelaz između BiH i Hrvatske

Borba u kojoj se predviđaju MMA „munje i gromovi“ je borba između Igora Fedela (Trojan) i Tomislava Bureca (Gamma). Udarci ovih boraca u subotu mogli bi odzvanjati Cibonom. Kandidati su za bonus nokauta večeri. Naravno, sve je to samo pretpostavka…

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...