Life newsSport

Puhalo ponovo u ringu, protivnik će mu biti Mađar Zoltan Sera

0
Puhalo ponovo u ringu, protivnik će mu biti Mađar Zoltan Sera, Life.ba

Bosanskohercegovački profesionalni bokser Edin Puhalo, alias Iron Puki, 22. maja ulazi ponovo u ring, a protivnik će mu biti iskusni Mađar Zoltan Sera.

Puki će biti zvijezda večeri na događaju koji organizuje njegov klub Iron Puki Boxing u saradnji s njegovim promotorom Kety Boxpromotion – Redžo Dedeić i menadžerima MTK Global.

Bokserski spektakl će biti održan u Sarajevu, u “Domu mladih”, a nakon nekoliko mjeseci bez borbi, Mađar je veliki izazov za Pukija.

Sera je, naime, u karijeri imao čak 55 borbi, a slavio je 32 puta, od čega je 22 puta nokautirao svoje protivnike. Mađar je tri puta u karijeri boksao za prvaka Evrope u WBO, WBA i IBF federacijama, što pokazuje koliko je iskusan borac.

– Odradio sam vrhunske pripreme sa mojim novim bokserskim trenerom Ivanom Filipovićem iz Rijeke, koji je tu sa mnom i s kojim sam odradio ovaj završni kamp od pet sedmica, kao i sa mojim timom Iron Puki Boxing i mojim kondicionim trenerima iz PFHSC-a. Trenutno radimo sparing fazu i akumulaciju za sam meč i mogu reći da sam u vrhunskoj formi. Mađara smo gledali, analizirali i idemo po novu pobjedu. Ovaj meč mi je mnogo važan i pobjeda mi, vjerovatno omugućava borbu za titulu u WBO federaciji. Iako je koronavirus još prisutan uspjeli smo napraviti odličan ‘fight card’, te dovesti vrhunske borce iz regiona – kazao je Iron Puki.

LIFE:  Akvareli Mirsade Baljić u dubrovačkoj palači Sponza

Uz spomenuti meč između Pukija i Sere, koji će ujedno biti i glavna borba večeri, planirano je još pet borbi i to.


Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like