Rashford o Solskjaeru: Niko nije bolji od njega za Manchester United

- Advertisement -

Marcus Rashford, mladi napadač Manchester Uniteda, smatra da je Ole Gunnar Solskjaer najbolje rješenje za menadžera kluba i da ga može vratiti u vrh engleskog fudbala, prenosi Anadolu Agency (AA).

Solskjaer je nakon dobro odrađenog posla kao privremeni menadžer Uniteda dobio stalni ugovor u martu ove godine. U to vrijeme kao jedan od kandidata za nasljednika Josea Mourinha, kojeg je naslijedio Solskjaer, spominjao se Mauricio Pochettino, kojem je početkom ove sedmice uručen otkaz u Tottanham Hotspuru-

Odmah nakon toga krenule su nove medijske spekulacije o tome da bi Pochettino mogao preuzeti klub s Old Trafforda, jer Solskjaeru ne ide najbolje ove sezone.

“Nisam mnogo oklijevao u vezi produženja ugovora s Unitedom. Tako je, između ostalog, bilo i zbog Solskjaera. Mogao sam vidjeti kako razmišlja, gdje želi da ide klub, tako da nisam puno razmišljao. Na istoj smo strani i želimo iste stvari za klub. Solskjaer je sjajan čovjek i nosi interes kluba u srcu, tako da po mom mišljenju nema bolje osobe za taj posao”, kazao je Rashford za britanske medije.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

United je imao najgori početak sezone u Premier ligi u posljednje 33 godine, ali od tada su malo popravili položaj na tabeli s dvije pobjede u posljednja tri susreta. Sada su udaljeni devet bodova od četvrtog mjesta, koje vodi u Ligu šampiona, ali su i dalje u igri u FA kupu, Liga kupu i Ligi Evrope.

“Manchester United uvijek mora loviti trofeje. Mislim da smo 18 mjeseci bez trofeja, tako da je prošlo dosta vremena. Kada bi ovu sezonu završili među prva četiri u prvenstvu, a ostali bez trofeja, ne bih bio zadovoljan. Ako uspijemo doći do nekog trofeja i ući među četiri u Premier ligi, onda bi to, naravno, bila uspješna sezona. Za mene je to samo određivanje putokaza za ono što možemo napraviti u budućnosti, jer znamo da se stvari neće promijeniti preko noći. Solskjear neće ići po ono što želi preko noći”, zaključio je Rashford.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

Situacija u Unitedu tokom reprezentativne pauze se dosta popravila kada je riječ o povrijeđenim igračima. Nakon pauze treninzima su se vratili Luke Shaw, Nemanja Matić, Diogo Dalot i mladi Axel Tuanzebe, dok je Ashley Young odradio suspenziju. No, Solskjaer i dalje ne može računati na Paula Pogbu, Erica Baillyja, Tima Fosu-Mensaha i Scotta McTominaya.

“Crveni đavoli” će u 13. kolu Premier lige u nedjelju gostovati Sheffield Unitedu, jednom od prijatnijih ovosezonskih iznenađenja. Trenutno je Manchester na sedmom mjestu sa 16 bodova, a Sheffield na petom s bodom više. Lider je Liverpool s 34 boda.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...