Red Bull Crashed Ice: Scott Croxall i Amanda Trunzo osvojili titule

- Advertisement -

Red Bull Crashed Ice prvenstvo 2018 ovog vikenda je u kanadskom Edmontonu okončano kako i dolikuje – uzbudljivim završnim takmičenjem, a titule prvaka i prvakinje su sa sobom kući odnijeli Amanda Trunzo (SAD) i Scott Croxall (Kanada).

Bilo je ovo prvo Red Bull Crashed Ice takmičenje u Edmontonu nakon 2015. godine, a posljednji klizački spust sezone donijeo je pregršt uzbuđenja na 455 metara dugoj stazi od vještačkog leda.

Sve je obećavalo izuzetno tijesnu borbu za titule u obje konkurencije. Kod muškaraca, glavni kandidati su bili Scott Croxall (Kanada), Cameron Naasz (SAD) i Marco Dallago (Austrija). Kod žena, bitku su vodile Amanda Trunzo (SAD) i lokalna miljenica Jacqueline Legere (Kanada).

U prvenstvu muškaraca, jedna od polufinalnih utrka se pokazala odlučujućom za naslov svjetskog prvaka. Sva tri pretendenta na titulu – Scott Croxall, Marco Dallago i Cameron Naasz – te Kyle Croxall, našli su se zajedno na stazi. Dallago i Naaaz su se nedugo nakon starta sudarili i pali, otvorivši prolaz za braću Croxall. U finalu, braća Croxall su se sudarila na istom zavoju, i Luca Dallago je odnio pobjedu – svoju drugu ove sezone – preotevši tako treće mjesto u ukupnom poretku od svog brata Marca. No, Scottu Croxallu je četvrto mjesto bilo dovoljno da nakon sezone 2015 vrati titulu, koju je prethodne dvije godine osvajao Naasz.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

„Proslaviću ovo u velikom stilu,“ rekao je Scott Croxall nakon pobjede pred mnogobrojnom domaćom publikom u Edmontonu. „Uzbuđen sam. Jako sam sretan što sam vratio titulu svjetskog prvaka.“

Prije subotnjeg finala, Legere je bila aktuelna prvakinja i nadala se svojoj trećoj uzastopnoj tituli. No, zahvaljujući pobjedama na prva dva takmičenja ove sezone, Trunzo je u Edmonton došla s velikom bodovnom prednošću i za osvajanje njene prve titule dovoljan joj je bio ulazak u polufinale – što joj je s lakoćom pošlo za rukom. Nije se zadovoljila time: titulu je potvrdila pobjedom na posljednjem takmičenju sezone, dok je Legere u polufinalu doživjela težak pad i nije se kvalifikovala u finale.

PROČITAJTE JOŠ:  Drama u Austriji: U lavini poginula najmanje jedna osoba

Rezultati utrke žena: 1. Amanda Trunzo; 2. Elaine Topolnisky; 3. Sandrine Rangeon.

Rezultati utrke muškaraca: 1. Luca Dallago; 2. Maxwell Dunne; 3. Kyle Croxall.

Ukupni poredak – žene: 1. Amanda Trunzo; 2. Jacqueline Legere; 3. Myriam Trepanier.

Ukupni poredak – muškarci: 1. Scott Croxall; 2. Cameron Naasz; 3. Luca Dallago.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...