Red Bull Street Style sudija: Neymar je vještiji s loptom od Messija, otkriva Fabregas

- Advertisement -

Legendarni španski veznjak ove godine je glavni sudija Red Bull Street Stylea, zvaničnog Svjetskog prvenstva u freestyle nogometu. U očekivanju velikog svjetskog finala ovog takmičenja sredinom narednog mjeseca, Fabregas je otkrio ko od njegovih kolega nogometaša najbolje izvodi trikove s loptom.

Cesc Fabregas je nedavno imenovan sudijom takmičenja Red Bull Street Style 2020, pridruživši se plejadi nogometnih asova koji su se ranije našli u toj ulozi: Gary Neville, Fabio Cannavaro, Edgar Davids, Roberto Carlos, Pável Pardo i Luís ‘Nani’ Almeida.

Red Bull Street Style je zvanično svjetsko prvenstvo u nogometu slobodnim stilom, u kojem takmičari i takmičarke demonstriraju fantastično umijeće, izvodeći trikove s loptom koji graniče s mogućim.

PROČITAJTE JOŠ:  Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Ovogodišnje izdanje se zbog pandemije koronavirusa odvija online, a Fabregas je glavni sudija u novouvedenoj kategoriji Najbolji trik. Na velikom svjetskom finalu, koje će biti održano online 14. novembra, on će proglasiti prvog pobjednika i pobjednicu u ovoj kategoriji.

Tim povodom „kralj asistencija“ se osvrnuo na freestyle vještine svojih bivših i današnjih saigrača, među kojima i nekih od najvećih nogometaša današnjice:

„U Monacu, Sofiane Diop dobro izvodi trikove s loptom. Generalno, Neymar je vjerovatno najbolji kojeg sam vidio. Messi je takođe odličan! Kad smo bili djeca, imali smo takmičenje između timova i svaki tim je imao jednog predstavnika. Nas je predstavljao Leo i bio sam impresioniran njegovom vještinom. Na utakmicama radi nevjerovatne stvari, ali prilično jednostavne. Traži najefikasnija rješenja, ali, zapravo, zna izvoditi sve te trikove i prilično je impresivan.“

PROČITAJTE JOŠ:  Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Trenutno igrač Monaca, 33-godišnjak je u svojoj bogatoj karijeri osvojio dvije titule engleskog Premiershipa sa Chelseajem i jednu španske La Lige sa Barcelonom, te sa reprezentacijom Španije bio svjetski i dvostruki evropski prvak.

U sklopu Red Bull Street Style takmičenja, Bosnu i Hercegovinu je 2010. godine posjetio legendarni Edgar Davids, dok se 2012. među sudijama bh. finala na krovu Bosmala našao naš proslavljeni nogometaš Vedad Ibišević.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...