Red Bull Street Style zabilježio prijave žonglera iz 93 države, pogledajte neke od najboljih

- Advertisement -

Red Bull Street Style, najpoznatije svjetsko takmičenje u žongliranju fudbalskom loptom, u ovoj godini je otvorenije nego ikad prije s obzirom na to da se ovaj službeni Svjetski šampionat u freestyle fudbalu održava u potpunosti online putem. Više od 500 učesnika iz 93 zemlje je poslalo svoje video klipove tokom prve faze turnira, a ukupno 265 njih je prošlo u sljedeći krug takmičenja.

U inicijalnoj kvalifikacijskoj fazi, bilo ko od bivših osvajača titula do vještih debitanata mogao je poslati video klip od 30 sekundi na kojem prezentuje arsenal svojih trikova. Pokrenuto 2008. godine, Red Bull Street Style je takmičenje koje kombinira vrhunsku kreativnost sa nesvakidašnjim vještinama, a najbolje učesnike bira elitni žiri u kojem su do sada bile fudbalske legende Roberto Carlos, Gary Neville, Fabio Cannavaro, Edgar Davids, Luís Nani i Pável Pardo.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

Novi online format ove godine je omogućio da bilo ko u svijetu pošalje video i tako dobije šansu da upadne na službeni Svjetski šampionat, stoga ne čudi što je više od 500 snimaka pristiglo na pregled sudijama iz Svjetske asocijacije freestyle fudbala (WFFA). Među njima su talenti iz 93 države, uključujući i one zemlje koje nikad ranije nisu bile dio takmičenja poput Afganistana, Bangladeša, Iraka, Madagaskara i Sudana.

Učešće je uzela japanska ikona freestyle fudbala Yousuke Yokota, čije sučeljavanje sa kasnijim pobjednikom Séanom Garnierom iz Francuske u prvom finalu 2008. godine je jedan od legendarnih momenata ovog takmičenja. Svoje video klipove je poslalo i pet bivših šampiona, dok su aktuelni vlasnici titula, Ricardo Ricardinho Chahini de Araújo iz Brazila i Mélody Donchet iz Francuske, zaradili automatski pasman u kasnije faze turnira.

PROČITAJTE JOŠ:  "Leptir bez krila" osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ukupno 201 muškarac i 64 žene su prošli u drugu fazu takmičenja u kojoj će fokus biti na muzikalnosti žonglera. Samo 16 muškaraca i osam žena će izboriti plasman u petu fazu koja je i Svjetsko finale, a tada će trikove najboljih žonglera s fudbalskom loptom moći pratiti publika širom svijeta zahvaljujući prijenosu uživo putem interneta.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...