Sport

Revidiran kalendar: U septembru kreće nova sezona Svjetskog kupa u brdskom biciklizmu

0
Revidiran kalendar: U septembru kreće nova sezona Svjetskog kupa u brdskom biciklizmu, Life.ba
Loic Bruni performs at the UCI DH World Cup in Snowshoe, USA on September 7, 2019 // Bartek Wolinski/Red Bull Content Pool // AP-21GMF9RTH2111 // Usage for editorial use only //

Svjetska biciklistička unija (UCI) objavila je revidirani kalendar za ovogodišnju sezonu Svjetskog kupa u brdskom biciklizmu koja će trajati samo dva mjeseca.

U kalendaru nove sezone, koja počinje u septembru i završava početkom novembra, nalazi se šest mjesta od kojih će tri biti domaćini duplih utrka.

Ukupno će se održati sedam utrka u disciplini spust (DH), dok će takmičari u disciplini Olimpijski cross-country (XCO) imati samo pet utrka sa finalom u portugalskoj Lousai, koja je i jedina nova lokacija ove sezone.

Prema ranijem kalendaru švicarski Lenzerheide je trebao ugostiti utrku XCO-a, međutim, sada je i spust dodan ovoj lokaciji u kojoj 5. i 6. septembra počinje sezona.

Svjetsko prvenstvo u brdskom biciklizmu se održava ove godine u austrijskom Leogangu u obje discipline (DH i XCO), iako je ranije bio zakazan samo spust.

Ljubitelji biciklizma će moći gledati svaku utrku sezone uživo na Red Bull TV. Kada su u pitanju lokacije u kojima će se održavati samo utrke spusta, finala će biti nedjeljom. Tamo gdje će se održavati  takmičenja u obje discipline, spust će biti na rasporedu subotom, a XCO nedjeljom.

LIFE:  Argentina: Messi donirao 500.000 eura za kupovinu medicinske opreme

Upravni odbor UCI-a je takođe odobrio novi kvalifikacijski sistem za Olimpijske igre u Tokiju, koje su odgođene za 2021. godinu.

Novi kalendar za sezonu 2020 Svjetskog kupa u brdskom biciklizmu (UCI MTB):

5-6. septembar: Lenzerheide, Švicarska (DH i XCO)

12-13. septembar: Val di Sole, Italija (DH i XCO)

  1. septembar  – 4. oktobar: Nove Mesto, Češka Republika (XCO – dvije utrke)

7-11. oktobar: UCI MTB Svjetsko prvenstvo – Leogang, Austrija

15-18. oktobar: Maribor, Slovenija (DH – dvije utrke)

  1. oktobar – 1. novembar: Lousa, Porugal (DH – dvije utrke)

Facebook komentari

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *