Rivaldo: Mbappe ne vrijedi 280 miliona eura

- Advertisement -

Legenda brazilskog fudbala Rivaldo (46) za španske medije je izjavio da Kylian Mbappe, ali ni bilo koji drugi igrač, ne vrijedi 280 miliona eura, koliko navodno Real Madrid želi platiti Paris Saint-Germainu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Čovjek koji je igračku karijeru okončao u 43. godini iskreno je govorio o današnjoj situaciji na svjetskom fudbalskom tržištu.

“Ovih dana sam pročitao u francuskoj štampi da bi transfer Mbappea u Real mogao koštati 280 miliona eura. Platiti takav iznos za bilo kojeg igrača je pretjerivanje. Čak ni Lionel Messi, Cristiano Ronaldo ili Neymar ne vrijede 280 miliona“, kazao je Rivaldo i dodao: 

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

“Ne sumnjam u njegov fudbalski talent. Samo kažem da nema igrača koji bi opravdao takvu investiciju. Ali, zakon tržišta je takav kakav je i klubovi sa najvećim fudbalskim potencijalom napinju mišiće kako bi imali takve igrače. To će se sigurno desiti sa Real Madridom ovog ljeta nakon gubitka kvaliteta s odlaskom Ronalda.“

Rivaldo je imao blistavu igračku karijeru tokom koje je igrao za veliki broj klubova, brazilskih, evropskih, ali se oprobao i u Uzbekistanu i Angoli. Profesionalnu karijeru je počeo u Santa Cruzu, a od ostalih klubova za koje je nastupao izdvajaju se Deportivo La Coruna, Barcelona, Milan, Corinthians i Sao Paulo.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Najslavnije trenutke imao je u Barceloni i Milanu, s kojim je osvojio Ligu šampiona 2003. godine. U dresu reprezentacije Brazila odigrao je 74 utakmice i postigao 35 golova. Naslov svjetskog šampiona osvojio je 2002. godine na Svjetskom prvenstvu u Japanu i Južnoj Koreji. Tada je zajedno sa Ronaldom i Ronaldinhom činio nezaustavljivi brazilski trio.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...