Robben želi povratak u reprezentaciju i nastup na EP-u

- Advertisement -

Iskusni holandski fudbaler Arjen Robben proteklog vikenda je odigrao prvi meč nakon višemjesečnog oporavka od povrede i želi do kraja sezone izboriti mjesto u nacionalnom timu Holandije koji će nastupiti na predstojećem Evropskom prvenstvu (EURO 2020), javlja Anadolu Agency (AA).

Robben je trenutno član ekipe Groningena i proteklog vikenda je odigrao prvi meč nakon osmomjesečnog odsustva zbog povrede koju je zadobio početkom sezone. Zabilježio je dvije asistencije u visokoj pobjedi od 4:0 u gostima kod Emmena.

“Želim se vratiti u reprezentaciju. Ukoliko me selektor Frank de Boer pozove, odazvat ću se. Nastup na EURO-u je bio jedan od najvažnijih razloga zbog kojih sam se vratio na teren ove sezone”, kazao je 37-godišnji Robben za holandske medije.

PROČITAJTE JOŠ:  Autobus udario dvije žene nakon što mu je otpao točak

Ističući kako bi mu bila čast ponovo obući dres nacionalnog tima, Robben je kazao kako mora biti realan i priznati da mora pokazati da bi mogao pomoći reprezentaciji i tako se izboriti za selektorovu pozivnicu.

Iako je De Boer već objavio širi spisak kandidata za nastup na predstojećem prvenstvu, konačni tim treba obznaniti do kraja ovog mjeseca, što daje šansu Robbenu da se ipak nađe u rosteru.

PROČITAJTE JOŠ:  Iz prodaje se povlače suhe smokve

Robben je u bogatoj igračkoj karijeri nastupao u evropskim velikanima kakvi su Bayern Munchen, Real Madrid, Chelsea i PSV. U dresu holandske reprezentacije je odigrao 96 utakmica i postigao 37 golova.

Šesnaesto izdanje EURO-a, koje zbog pandemije koronavirusa nije održano prošle, već je odgođeno za ovu godinu, igraće se od 11. juna do 11. jula, a otvaranje je najavljeno mečem između Turske i Italije na rimskom stadionu “Olimpico”.

Domaćini prvenstva, pored Rima, biće i Amsterdam, Baku, Bilbao, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Glasgow, London, Minhen i St. Petersburg.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...