Roland Garros: Zbog širenja koronavirusa broj gledalaca smanjen na 1.000

- Advertisement -

Broj gledalaca koji će moći prisustvovati mečevima Roland Garrosa već je nekoliko puta smanjivan, a sada je sveden na svega 1.000 dnevno zbog sve bržeg širenja zaraze koronavirusom u Parizu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prethodno je bilo planirano da bude dozvoljeno prisustvo do 5.000 ljudi dnevno, a novo smanjenje prvi je nagovijestio francuski premijer Jean Castex u četvrtak navečer. Iz njegovog ureda u petak su potvrdili da se smanjenje odnosi samo na gledaoce, a ne na igrače, trenere, organizatore i ostale koji rade u Roland Garrosu, što je, prema riječima Castexa, prvobitno izazvalo zbunjenost.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Kako se broj dnevnih slučajeva zaraze koronavirusom povećavao, tako su organizatori teniskog Grand Slama više puta morali smanjivati broj gledalaca koji će moći prisustvovati mečevima​. Prije samo tri sedmice planirali su da na tribinama bude 11.500 gledalaca dnevno, podijeljenih na tri najveća terena. Potom je broj smanjen na 5.000 dnevno, a sada na samo 1.000.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Najnovije smanjenje broja gledalaca u skladu je s novim restriktivnim mjerama koje se odnose na javna okupljanja, koje su ove sedmice uvedene na području cijelog Pariza i svih predgrađa.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...