Ronaldinho želi da igra na SP-u

- Advertisement -

Nekada najbolji nogometaš svijeta Brazilac Ronaldinho rekao je da se nada da će dobrim partijama u Flamengu izboriti mjesto u reprezentaciji za SP 2014. godine.

“Moj cilj je da igram najbolje što znam za Flamengo, a ukoliko me selektor pozove bit ću spreman”, izjavio je Ronaldinho, koji se u januaru vratio u Brazil poslije evropske karijere tokom koje je igrao za PSG, Barcelonu i AC Milan.

Ronaldinho je bio član selekcije Brazila koja je u Japanu 2002. godine osvojila petu titulu prvaka svijeta. Igrao je i četiri godine kasnije u Njemačkoj kada su Brazilci ispali u četvrtfinalu od Francuske. Međutim, nije ga bilo u timu prošle godine u Južnoj Africi pošto je tadašnji selektor Dunga procijenio da nije u formi, prenose agencije.

PROČITAJTE JOŠ:  "Leptir bez krila" osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Sadašnji selektor Mano Menezes uvrstio ga je na svoj prvi spisak za prijateljski meč protiv Argentine u Dohi u oktobru prošle godine, ali od tada ga nije pozivao, pa je Ronaldinho preskočio i južnoameričko prvenstvo.

No, Ronaldinho u posljednje vrijeme igra u odličnoj formi, a protiv Santosa je postigao tri gola u pobjedi Flamenga 5:4.

“O ovome sam sanjao kada sam odlučio da se vratim. Mislim da sam ponovo u top formi, do SP-a u mojoj zemlji ima skoro tri godine i sve je moguće. Vjerujem da mogu da pomognem”, poručio je Ronaldinho, koji je za Brazil odigrao 88 utakmica i postigao 32 gola.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...