Rooney: Ako ne zadrži Solskjaera, United bi trebao dovesti Pochettina

- Advertisement -

Wayne Rooney smatra da Manchester United ukoliko ne zadrži Ole Gunnara Solskjaera na poziciji menadžera, treba dovesti Mauricija Pochettina iz Tottenhama, prenosi Anadolu Agency (AA).

Solskjaer je u decembru imenovan za privremenog menadžera nakon što je smijenjen Jose Mourinha. Od tada je nanizao devet pobjeda i jedan remi u Premier ligi i FA kupu, ali i dalje se rukovodstvo Uniteda nije odlučilo da li će mu ponuditi trajni ugovor.

Rooney, koji trenutno igra za američki DC United, svojevremeno je imao zadovoljstvo da tri sezone igra sa Solskjaerom u dresu “crvenih đavola” i jako ga dobro poznaje.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

“Solskjaer je fantastična osoba. Mislim da će klub donijeti odluku na kraju sezone. Bilo bi lijepo vidjeti da tim pod Solskjaerom održi ovakvu formu i da dobije priliku da radi menadžerski posao na trajnoj osnovi”, kazao je Rooney i dodao:

“Ali ukoliko se to ne desi, moje je mišljenje da bi Pochettino bio pravi čovjek za menadžera Uniteda.”

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Rooney je od 2004. do 2017. godine nosio dresu Manchester Uniteda. Za klub s Old Trafforda 33-godišnji napadač odigrao je 559 takmičarskih utakmica i postigao 253 gola, čime je postao najbolji klupski strijelac u istoriji.

Osim za United u dva navrata je igrao i za Everton, a od juna 2018. godine je igrač DC Uniteda. Za reprezentaciju Engleske nastupio je 120 puta uz 53 pogotka.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...