Rooney: Igrači se moraju plašiti Solskjaera

- Advertisement -

Wayne Rooney vjeruje da Ole Gunnar Solskjaer, menadžer Manchester Uniteda, mora utjerati strah igračima, ako želi da preokrene situaciju u klubu u pozitivnom smjeru, prenosi Anadolu Agency (AA).

Rooney, koji je dres Uniteda nosio 13 sezona i sa 253 gola u svim takmičenjima postao najbolji klupski strijelac u istoriji, naglasio je kako smatra da se igrači moraju nekoga bojati kako bi se postigao željeni rezultat.

“Mislim da se igrači moraju nekoga bojati. Moraju da se pribojavaju Solskjaera, moraju da se plaše pomoćnog trener Michaela Carricka. Moraju da ih poštuju, ali i da ih se boje“, kazao je Rooney i dodao:

“Uvijek je teško gledati Manchester Uniteda kako se bori sa samim sobom. Kada je Ole došao uradio je fantastičan posao i mogli ste vidjeti igrače koji su dobili željenu slobodu. Moglo se vidjeti da vole to što rade i stekli su pravo da pobjeđuju utakmice načinom na koji su igrali. Ali, onda odjednom je sve to nestalo. Iz nekog razloga jednostavno nisu posljednjih sedam-osam utakmica bili na tom nivou, što ih je skupo koštalo.“

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

Danas fudbaler američkog DC Uniteda je tokom perioda provedenog na Old Traffordu imao zadovoljstvo da igra i sa Soslkjaerom i sa Carrickom, koji sada s klupe predvode slavni klub.

“Fudbal se promijenio. Imate igrače koji izgube utakmicu, a onda na društvenim mrežama nešto o svojoj novoj odjeći ili kolonskoj vodi koju koriste. Onda kada navijači upitaju zašto to radite, igrači za to okrivljuju ljude iz marketinga. Treba preuzeti odgovornost. Oni koji rade na marketingu, rade za tebe. Imam ljude koji rade slične stvari za mene i nikada ne bi učinili ništa bez mojih insstrukcija. Ako je to ono što radiš, ti sjediš na vrhu tog posla, onda preuzmi odgovornost za to. Današnji igrači vole naći nekoga iza koga će se sakriti, bilo da je to na društvenim mrežama ili na terenu“, rekao je Rooney prenose britanski mediji.

PROČITAJTE JOŠ:  Elvedina Muzaferija je ponos, iduća sezona će biti još bolja

Sjajni 33-godišnji napadač je za 13 godina u Unitedu osvojio pet naslova šampiona Engleske, jedan FA Kup, tri Liga kupa i četiri Supekupa. Na međunarodnoj sceni s “crvenim đavolima“ je osvajao Ligu šampiona, Ligu Evrope i FIFA svjetsko klupsko prvenstvo. Tokom karijere igrao je još u dva navrata za Everton, a sada je u DC Unitedu. Za reprezentaciju Engleske je odigrao 120 utakmica i postigao 53 gola.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...