Sport

Rukomet – EP 2020: Žrijeb grupa 28. juna u Beču, BiH u četvrtom bubnju

0
Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, arhiv AA

Evropska rukometna federacija – EHF nakon završenih kvalifikacija za muško Evropsko prvenstvo, koje će od  9. do 26. januara 2020. biti održano u Švedskoj, Norveškoj i Austriji, objavila je jakosne grupe za žrijebanje, koje će biti obavljeno 28. juna u Beču.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine, nakon što je u Petoj kvalifikacionoj grupi osvojila treće mjesto, uvrštena je u četvrti jakosni bubanj zajedno sa selekcijama Poljske, Rusije, Srbije, Ukrajine i Holandije.

Navedene reprezentacije iz četvrtog “šešira” neće moći biti protivnici BiH u prvom dijelu prvenstva, koje se prvi put u istoriji održava u tri države i uz učešće 24 ekipe.

Nosioci grupa biće reprezentacije Španije, Švedske, Francuske, Danske, Hrvatske i Češke, u drugom bubnju uvrštene su ekipe Norveške, Njemačke, Slovenije, Sjeverne Makedonije, Mađarske i Bjelorusije, dok su trećem bubnju Austrija, Island, Crna Gora, Portugal, Švicarska i Latvija.

LIFE:  Liga prvaka: Barcelona bolja od Intera, Liverpool savladao Salzburg

Reprezentacije će u prvom krugu biti podijeljene u šest grupa sa po četiri reprezentacije, a susreti će se igrati u Beču, Gracu, Trondheimu, Malmeu i Göteborgu.

U drugi krug će se plasirati po dvije najbolje ekipe iz svake grupe, koje će igrati u Beču i Malmeu, dok je finalni dio na programu u Stockholmu.

Već sada je poznato da će Hrvatska u prvom dijelu završnog turnira nastupiti u Gracu, Austrija u Beču, Njemačka i Norveška u Trondheimu, Danska u Malmeu, a Švedska u Göteborgu.

Facebook komentari

Mandarić prodaje Olimpiju

Previous article

Borussia Dortmund produžio ugovor s Favreom

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Sport