Rukometaši Srbije složni: Protiv Crne Gore možemo bolje

- Advertisement -

Rukometaši Srbije nakon poraza od Bjelorusije u četvrtak uvečer na otvaranju nadmetanja na Evropskom prvenstvu, danas su na druženju s predstavnicima medija bili složni u konstataciji da su ih skupo koštali promašeni ziceri te da protiv Crne Gore u subotu moraju odigrati mnogo bolju utakmicu, javlja Anadolu Agency (AA).

Jedan od onih koji smatra da je u porazu od Bjelorusa rezultatom 30:35 imao posebno slabo izdanje je Bogdan Radivojević, desno krilo mađarskog Pick Szegeda.

“Ključni razlog je bio što smo promašili jako puno zicera. Naravno, počinjem od sebe. Prvi ja sam promašio dosta zicera što ne bih smeo sebi da dozvolim i ovu krivicu za poraz bih stvarno preuzeo na sebe. Nije da sada nešto sažalevam sebe i tražim neki razlog da mene ljudi sažalevaju, jednostavno to ne sme da mi se dešava i zato bih i preuzeo ovaj poraz na sebe. Mislim da ekipa nije zaslužila da izgubimo tu utakmicu, jer stvarno smo se borili svih 60 minuta. Nismo igrali našu najbolju utakmicu, ali mislim da nismo bili ni toliko loši. Možda taj neki pad koncentracije prilikom tih zicera, koje smo promašili i to nas je koštalo utakmice”, kazao je Radivojević za Anadolu Agency (AA) i dodao:

“Sigurno je da možemo bolje u odbrani da igramo, ali zbog tih zicera koje smo promašili smo dosta polukontri i kontri dali protivniku iz kojih su oni postigli te lake golove. Mislim stvarno da smo samo zbog tih zicera izgubili utakmicu.”

Pred “orlovima” je u subotu veliki duel s Crnom Gorom. Biće to utakmica komšija u kojoj obje selekcije moraju tražiti pobjedu, kako bi ostali u igri za plasman u drugi krug EURO 2020.

“Protiv Crne Gore moramo da se izdignemo, da izađemo još jači i da odigramo našu najbolju utakmicu kako bi došli do pobede, jer to je mlada reprezentacija koja se bori 60 minuta. Lavovski se bore, uopšte ne igraju loš rukomet, imaju dosta igrača po Bundesligi. Moramo da uradimo analizu i da pogledamo šta nam je činiti u toj utakmici. Naravno, moramo da budemo skocentrisani prilikom šuteva i da ne dozvolimo sebi to što smo dozvolili protiv Belorusije da promašimo toliki broj zicera. Odbrana mora da bude na vrhunskom nivou, golmani isto da im pomognemo i da oni nama pomognu sa nekim odbranama. Moramo da stojimo zajedno svih 60 minuta i da ‘izginemo’ na terenu”, istakao je Radivojević.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Sjajno desno krilo mađarskog kluba uopšte ne razmišlja o tenzijama koje su u posljednje vrijeme izbile između Srbije i Crne Gore.

“To na nas ne utiče uopšte. Imamo puno prijatelja iz Crne Gore i u hrvatskoj reprezentaciji. Mi na to ne gledamo tako. Ovo nije politika, ovo je sport. Jednostavno trebamo da se izdignemo iznad toga i da pokažemo da to nema veze s vezom”, objasnio je Radivojević.

Nemanja Zelenović, desni bek njemačkog Goppingena, kaže da su bili svjesni da je Bjelorusija jako dobra reprezentacija za koju su se spremali i trudili se da naprave što bolji rezultat.

“Ipak je ovo jako teška, jako dobra grupa. Svesni smo da smo promašili veliki broj zicera, to je rezultiralo onim što ne bi trebalo da bude, ali moramo da dignemo glavu i nastavimo dalje. Čekaju nas dve dobre, jake reprezentacije Crne Gore i Hrvatske. Moramo dobro da se spremimo, da vidimo gde smo grešili, šta možemo bolje da napravimo i uradimo, da ispravimo greške i da se nadamo najboljem”, priča Zelenović.

Prema Crnogorcima iskusni ljevak ima respekt, jer se radi o selekciji koja je dosta namučila Hrvatsku, prvog favorita grupe u Grazu.

“Kod Crne Gore u prvom poluvremenu videla se svežina, ‘leteli’ su po terenu, bili su jako motivisani. Mogu da garantujem da je tako bilo i do samog kraja, ali par nekih grešaka je rezultiralo, kao i iskustvo Hrvata da su napravili veliku prednost. Znate kada je mlada ekipa u pitanju morate da dosta da polažete na samopouzdanju i kolektivnosti, to je ono što će napraviti rezultat. Zato je i bila takva razlika. Momci u hrvatskoj reprezentaciji su već dugi niz godina zajedno, igraju vrhunski rukomet, u samom su vrhu Evrope i sveta. To je to što je prevagnulo u trenutku kada je Domagoj Duvnjak na prednjem ukrao par lopti i na kraju nije bilo povoljno za Crnu Goru”, kazao je Zelenović za AA i nastavio:

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

“Mislim da je naša snaga to da budemo motivisani, kao i Crna Gora, da probamo da napravimo što bolji rezultat, da igramo bolje, da popravimo greške koje smo pravili protiv Belorusije i da se trudimo da budemo bolje pre svega.”

Zelenović smatra da je u rukometu na vrhunskom nivou izuzetno važna mentalna snaga tima.

“Ako i dođe do nekog perioda i faze koja je bila jako loša morate nekako da se izdignete iznad toga i da se trudite da ne napravite tri-četiri greške u nizu. To je taj fokus koji će biti neophodan za sledeće utakmice. To je ono pravo što će napraviti rezultat, jer drugačije ne može. Prosto morate da budete skoncentrisani i u toj fazi kada ne ide, morate da nađete nešto pozitivno, dobro. Ipak bilo je mnogo dobrih stvari protiv Belorusije. Prvo poluvreme je bilo vrhunsko. Jesmo kiksali u par navrata, ali to je tako, u dva dana može sve da se odluči. Ovde je još uvek sve otvoreno, može svašta da se desi u ovoj grupi, pa ćemo videti”, zaključio je Zelenović.

Jako važna utakmica drugog kola grupe “A”, koja se igra u Grazu, između Srbije i Crne Gore na programu je u subotu s početkom u 18.15 sati u dvorani Stadthalle.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...