Rukometaši zeničkog Čelika bez poraza i bez novca

- Advertisement -

Rukometni klub Čelik, koji je jučerašnjim trijumfom na svom terenu protiv Kaknja rezultatom 30:24 (15:20) ostao na čelu tablice Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine – grupa Sjever, uputio je apel Gradskoj upravi i ljubiteljima sporta u Gradu Zenica.

Uprava kluba, naime, ističe kako je “uložila maksimum napora da isfinansira sve troškove u dosadašnjem toku prvenstva”, a da su rukometaši i stručni štab uložili ogromne napore te pozitivno odgovorili i ispunili pred njih postavljene zahtjeve, očekuje da imaju veću finansijsku podršku vlasti svoje lokalne zajednice i privrednih subjekata.

PROČITAJTE JOŠ:  Priveden policajac iz Bora zbog odavanja informacija o nestanku djevojčice Danke Ilić

-Plašimo se da bez podrške i pomoći ovako ne možemo dalje. Ako rezultati i to što dostojno prezentiramo naš grad nisu motiv za pomoć i podršku našem klubu, onda, zaista, ne znamo šta to može da bude.

Vjerujemo da će gradonačelnik Fuad Kasumović i Gradska uprava imati razumijevanja i sluha da nas u ovom važnom trenutku za naš klub, kada obilježavamo 71. godinu postojanja, podrži da idemo dalje ka Premijer ligi BiH i Evropi, tamo gdje nam i jeste mjesto – ističe u saopćenju za javnost Upravni odbor RK Čelika.

PROČITAJTE JOŠ:  Muškarac koji je u Zagrebu ubio suprugu izvršio samoubistvo: Popio otrov

Čelik je, nakon šest odigranih utakmica, predvođen dobojskim trenerom i povratnikom na klupu Miroljubom Mikijem Filipovićem, jedini neporaženi tim u Prvoj ligi FBiH – grupa Sjever, a narednog ih vikenda očekuje i duel s gradskim rivalom, ekipom Čelik-Junior.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Godišnjica masakra u Ahmićima: Zločinci poručuju da bi sve ponovo uradili

Hiljade građana i brojne delegacije iz Bosne i Hercegovine,...

Sergej Barbarez će zamijeniti Savu Miloševića?

Nogometni savez Bosne i Hercegovine je odlučio ne produžiti...

Potraga u Zenici: Dječaka udario kombijem pa pobjegao

Zenička policija traga za vozačem kombija koji je danas...

Tuga: Danas će biti klanjana dženaza Amili Šehović, a njenom sinu Salihu sutra

Dženaza Amili Šehović (34), čije je tijelo zajedno s...