Rukometna sezona protekla u dominaciji Izviđača

- Advertisement -

Rukometna sezona protekla je u potpunoj dominaciji Izviđača iz Ljubuškog koji je pored naslova prvaka Bosne i Hercegovine u seniorskoj konkurenciji, dominirao i u mlađim kategorijama.

– Znakovito je da su seniori prvaci BiH iako više od pola naše momčadi čine juniori i kadeti, a kadeti, mlađi kadeti i cicibani prvaci su u svojim kategorijama. Treba istaknuti da RK Izviđač nema niti jednog trenera u rukometnim selekcijama BiH, iako u svim selekcijama participiraju igrači koji su potekli ili se afirmirali u našem klubu. Nemamo niti svoje članove u povjerenstvima Rukometnog saveza BiH za mlađe dobne skupine iako smo daleko najuspješniji i najorganiziraniji kada su u pitanju mlađe dobne selekcije – kazao je u razgovoru za Fenu glasnogovornik “Skauta” Slaven Tomić.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Iako je osvajanjem prvog mjesta u domaćoj ligi izborio pravo nastupa u europskim kupovima, Izviđač je i ove godine otkazao nastup u Europi.

– Nismo htjeli ugroziti financijsku stabilnost kluba jer ne dobivamo nikakvu pomoć od federalnih i državnih institucija da predstavljamo tu istu državu u Europi, što nije slučaj s ostalim klubovima. Borac je npr. od Vlade RS dobio pomoć od 100.000 maraka. Jedinu pomoću koju imamo kao klub (muški i ženski) je od županijske vlade i Grada Ljubuškog i ovaj im put zahvaljujemo na tome. Međutim ta sredstva dovoljna su za domaće natjecanje, ali ne i za skupu euroavanturu koja može ugroziti stabilnost kluba – pojasnio je Tomić.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Što se tiče planova za sljedeću sezonu i novosti vezano za sudjelovanje u regionalnoj SEHA ligi, Tomić je kazao kako će se više znati nakon sastanka Upravnog odbora kluba.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...