Salah i Firmino ipak igraju protiv Cityja?

- Advertisement -

Jurgen Klopp se proteklih dana iščuđavao nad činjenicom da njegov Liverpool igra utakmicu finala Community Shield kupa jer se ekipa nalazi u posljednjoj fazi priprema i nije spremna da pruži svoj maksimum.

–   Provjerit ću šta za historiju kluba znači ovaj Kup i tako se postaviti. Jasno je da na svakoj utakmici želiš pobijediti, ali na pripremama ti to i nije toliko bitno – rekao je menadžer prvaka Evrope.

Community Shield igraju šampion Engleske i pobjednik FA kupa, ali kada se dogodi situacija iz prošle sezone da je oba trofeja osvojio isti tim, Manchester City, onda je rival drugoplasirana ekipa Premijer lige.

PROČITAJTE JOŠ:  Elvedina Muzaferija je ponos, iduća sezona će biti još bolja

Liverpool je loše igrao na priprmema, nakon tri poraza i jednog remija, pobijedili su Lyon u Švicarskoj i to nakon što su se Mohamed Salah i Roberto Firmino vratili u ekipu.

Egipćanin i Brazilac tek su u ponedjeljak počeli trenirati s ekipom jer su imali produženi odmor zbog nastupa na Afričkom kupu i Copa Americi.

–   Vidjet ćemo još. Ne mogu reći sa stoprecentnom sigurnošću da će igrati, ali možda i hoće. Treninzi više nisu toliko snažni već radimo na taktici. Utakmica sa Manchester Cityem bit će drugačija od svih ostalih koje smo igrali. Sa psihološke strane nikada nije dobro gubiti, zato sam izuzetno zadovoljan kako su igrači reagirali i kada smo gubili mečeve na pripremama. Protiv City ćemo morati biti mnogo mnogo bolji – rekao je Klopp.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...