Salah: Nadam se da ću dugo ostati u Liverpoolu

- Advertisement -

Egipatski fudbaler Mohamed Salah izjavio je da se nada da će još dugo ostati u Liverpoolu i da smatra da klub može napraviti još veće uspjehe, prenosi Anadolu Agency (AA).

Sjajni 28-godišnji napadač imao je još jednu odličnu sezonu u dresu “redsa“. Prvi je strijelac kluba sa 21 golom ove sezone u svim takmičenjima i bio je jedan od ključnih igrača Liverpoolovog pohoda na titulu šampiona Engleske, prvu nakon 30 godina.

“Ne mogu opisati svoja osjećanja nakon što smo osvojili Premier ligu nakon 30 godina. Veoma sam sretan. Uživam u atmosferi ovdje. Obožavam ovo mjesto i nadam se da ću još dugo ostati. Atmosfera je ovdje drugačija u odnosu na bilo koje drugo mjesto“, rekao je Salah za BeIN Sports, prenose britanski mediji.

PROČITAJTE JOŠ:  Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Egipćanin je u julu 2018. godine potpisao novi petogodišnji ugovor sa Liverpoolom, ali ga mediji često povezuju sa promjenom sredine.

Liverpool je sa 23 boda više od drugoplasiranog Manchester Cityja osigurao šampionski pehar Premier lige sedam kola prije kraja. Upravo će u narednom kolu, u četvrtak, gostovati kod “građana“, koji su ove sezone morali prepustiti pehar “redsima“.

“Prilično smo se uklopili kao tim i razumijemo se savršeno. Ako se ovako nastavi možemo postići još više. Teško je održati trenutni nivo na kojem smo, ali nije nemoguće“, naglasio je Salah.

Salah je u Liverpool stigao u ljeto 2017. godine, a od tada je odigrao 145 takmičarskih utakmica i postigao 92 gola. Sa “redsima“ je prošle sezone osvojio Ligu šampiona, Superku Evrope i Svjetsko klupsko prvenstvo. U karijeri je igrao još za Al Mokawloon, Basel, Chelsea, Fiorentinu i Romu. U dresu reprezentacije Egipta nastupio je 67 puta uz 41 pogodak.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...