Sarajevo dočekuje Budućnost: Za konačan uspjeh nisu važni pojedinci, nego kolektiv

- Advertisement -

Nogometni prvak BiH Sarajevo i šampion Crne Gore Budućnost iz Podgorice u četvrtak navečer, u okviru 3. pretkola Evropske lige, odmjerit će snage u Zenici. Kao što je poznato, igra se jedna utakmica, a pobjednik ide u play-off takmičenja koje je po rejtingu drugo u Evropi. Bordo tim je već dva puta igrao u doigravaju, posljednjoj prepreci za ulazak u grupnu fazu. Tako je Bordo tim 2009. godine eliminisan od rumunskog Cluja, a pet godina kasnije od Borussije Moncehgladbach.

Piše:E.Isanović

Euforija je preplavila glavni grad BiH

Nogometaši Bordo tima trebaju čvrsto držati položaj na terenu, igrati svoj stil. Osim toga, imaju i sjajnu atmosferu u ekipi, a ovaj put će bez pomoći navijača pokušati doći do povoljnog ishoda.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Ne nedostaje optimizma, premda i protivnik ima svoje kvalitete. Jasno je izabranicima Vinka Marinovića šta trebaju napraviti da bi došli do željenog rezultata. Svakako, ono što može ohrabriti navijače koševskog tima jeste forma koja je u uzlaznoj putanji. Aktuelni bh. prvak je skupina jakih individualaca, ali za konačan uspjeh nisu važni pojedinci, nego kolektiv.

Sjajna je atmosfera u bordo svlačionici jedan je od preduslova za uspjeh. Na krilima toga žele se dokazati gledateljima pored malih ekrana.

Igra za gol više

U filozofiji bh. prvaka je da uvijek igra za gol više. Zatrjumf protiv Budućnosti moraju pokazati veliku borbenost i taktičku disciplinu. Osim toga, svi akteri moraju biti u optimalnom izdanju. Podbaci li jedan ili dvojica neće biti dobro. Ako kojim slučajem podbaci više nogometaša, proći će loše.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Gosti iz Podgorice igraju čvrstu odbranu. Međutim, kada se otvore iza leđa ostavljaju dosta prostora. Igrači Sarajeva  trebaju biti strpljivi i čekati svoju šansu koja će sigurno doći.

Za kraj, ekipa Sarajeva skuplja je za više od šest miliona eura od protivnika. Igrači tima sa Koševa  vrijede 9,85 miliona eura, a Budućnost nešto manje od 3,5 miliona eura. Utakmica Sarajevo – Budućnost igra se u četvrtak s početkom u 20:00 sati uz direktan prijenos na Arena Sport BiH.

 

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...