Sarajevo igra očajno na proljeće i da bi spasilo sezonu Vinko Marinović treba iz moralnih razloga podnijeti ostavku

- Advertisement -

Očajna igra FK Sarajevo na proljeće se nastavila. Novi zaslužen poraz od Borca na Koševu od 2:0 skoro potpuno je istopio prednost Bordo tima pred nastavak sezone. Podsjetimo, tim iz Banje Luke imao je zaostatak za timom sa Koševa 13 bodova na polusezoni. Ipak, siva i bezidejna igra aktuelnog prvaka, gdje su postigli sramotna dva gola (najlošiji učinak u ligi) u sedam kola, najbolji je podatak koji oslikava očajnu formu tim sa Koševa. Sada je razlika samo dva boda, a protiv Borca je nastavljena rasprodaja ugleda.

Piše:Edin Isanović

Mujić sa pomoćnicima izuzetno dobro odradio posao

Pred dvoboj sa Borcem previše su se u klubu bavili ko će biti glavni sudija, a zanemarili su činjenici kako se trebaju posvetiti sebi i lošoj igri. Također, treba spomenuti kako je glavni sudija Elvisa Mujić sa pomoćnicima dobro  odradio svoj posao.

Više je razloga za ovakav scenarij, ali kao što to obično biva na meti kritika, s razlogom, treba biti prvi šef struke – Vinko Marinović. Premda slovi za jednog od najboljih bh. trenera, jasno je kako on nije čovjek koji treba sjediti na klupi Bordo tima. Defanzivna i bojažljiva igra nisu ono što očekuju navijači Sarajeva. Ipak, to gledaju posljednjih sedam kola. Jasno je kako nije reagovao na vrijeme na priprema nakon odlaska ključnih igrača. Sve je mirno posmatrao, a prinove koje su došle u bordo svlačionicu nemaju kvalitete za FK Sarajevo.

PROČITAJTE JOŠ:  Oprez: Medvjedi u urbanom dijelu Babanovca na Vlašiću

Čak i dvije pobjede od 1:0 protiv Krupe i Širokog Brijega su plod individualnog kvaliteta igrača, jer igra aktuelnog prvaka je sramotna i očajna. A pomenuti trijumfi ponudili su samo lažni optimizam.

Prvi šef struke treba otići je je pokazao da ne zna raditi onako kako to Koševo traži

Poraz od Borca pokazao je kako ekipa nema samopouzdanja. Osim toga, mnogo se toga može prigovoriti kondicionom treneru Eldinu Jeleškoviću jer igrači tima sa Koševa imali su najviše povrijeđenih igrača u ligi. Ahmetović, Šabanović, Islamović (križni ligamenti), Salčin (meniskus), Varešanović (kolateralni ligamenti).

Također, česte su bile i povrede igrača koji su odsustvovali dvije sedmice. Jelešković se rijetko kada pojavljivao na treninzima, a pogotovo utakmicama. Iako je zagrijao ekipu večeras protiv Borca, to nije pomoglo.

Kako saznajemo, ovakvo ponašanje kondicionog trenera dozvolio je prvi šef struke Vinko Marinović koji bi nakon sramotne igre kluba koji ima najveći budžet u ligi i najbolje uslove za rad, iz moralnih razloga trebao ponuditi ostavku, jer je pokazao da ne zna raditi onako kako to Koševo traži. Bez dvojbe, Sarajevu treba novi trener sa novom energijom koji bi koliko toliko probudio ekipu koja bi do kraja prvenstva spasila ono što se spasiti može. Jedan od njih je Mirza Varešanović. Čovjek koji zna šta znači igrati za Bordo tim, a trenutno je bez posla Očekuje se kako će Uprava kluba posegnuti za šok terapijom, a koševski tim ima i šansu da se plasira i u finale Kupa BiH.

PROČITAJTE JOŠ:  Masovna tučnjava u Blagaju: Prekinut koncert Tanje Savić

 Napad bez napadača

Svemu treba dodati kako Sarajevo napada protivnički gol bez kvalitetenog napadača. Jasno je kako je povreda Ahmetovića veliki hendikep za tim sa Koševa. Loše izvedbe Handžića i katastrofalan prelazni rok sa dovođenjem Cmiljanića i Mešanovića, samo su na početku sezone najavili ono što se kasnije vidjelo na terenu. Jasno je kako se mnogo toga može prigovoriti i Emiru Hadžiću koji je loše odradio prelazni rok. Odlazak Rahmanović i Tatara je shvaćen neozbiljno, a zamjene su ispod svakog nivoa. Sada kreće i veliki pritisak navijača, a Uprava kluba je na potezu. Još nije sve izgubljeno, a promjene su, jasno je, neminovne…

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za liječenje Fojničanke Hašeme Huzbašić koja ima tumor

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za liječenje Hašeme Huzbašić...

1. i 2. maj će biti neradni dani u Federaciji BiH

Srijeda i četvrtak, 1. i 2. maj 2024., bit...

Saobraćajna nesreća u Banjoj Luci: Povrijeđena žena

Večeras se u Banjoj Luci dogodila saobraćajna nesreća u...

Nesreća u Banjoj Luci: Radnik pao sa zgrade, teško je povrijeđen

Radnik V. S. iz Banja Luke teško je povrijeđen...