Sarajevo slavilo protiv Tuzla Cityja, golman Fejzić završio u bolnici

- Advertisement -

U susretu 20. kola prvenstva BiH za nogometaše, Tuzla City je na Tušnju, po veoma hladnom vremenu, poražen od lidera prvenstva Sarajeva rezultatom 0:3 (0:2).

Prvi gol postigao je već u 6. minuti Krste Velkoski nakon pogreške Denisa Čomora. Nakon šuta igrač Sarajeva sudario se s golmanom domaćeg tima Nevresom Fejzićem, koljenom ga je udario u glavu i onesvijestio.

Nakon što je Fejziću pružena prva pomoć, prevezen je u UKC Tuzla gdje su liječnici konstatovali manji potres mozga. Nezvanično doznajemo da je pacijent u svjesnom stanju i da nije u pitanju teža povreda.

Fejzića je na golu zamijenio Adis Nurković, ali danas nije imao svoj dan, jer je velikom pogreškom u 34. minuti omogućio Sarajevu da postigne drugi gol.

PROČITAJTE JOŠ:  "Leptir bez krila" osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Na nabačenu loptu sa strane Nurković je loše reagovao, ispala mu je iz ruku i prošla do Mersudina Ahmetovića koji je produžio do Miloša Stanojevića, a njemu nije bilo teško pogoditi prazan gol.

Već tada se domaća ekipa skoro predala, pa gostima nije bilo teško da sačuvaju pobjedu, koju je u 76. minuti potvrdio Ahmetović, postigavši gol nakon asistencije Benjamina Tatara. I ovom prilikom slabo je reagovao golman Nurković, ali i neki igrači odbrane Tuzlaka.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, tako da je ekipa Sarajeva nastavila uspješan pohod ka naslovu prvaka BiH, prenosi Fena.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Krupa i Zvijezda 09 su podijelili bodove rezultatom 1:1. Prvi gol već u 6. minutu postigao je fudbaler domaćih Nikola Mandić, a izjednačenje Zvijezdi 09 u 37. minutu donio je Ermin Huseinbašić.

U Doboju kod Kaknja Mladost je s 1:0 savladala Gošk iz Gabele, a jedini pogodak na tom meču u 5. minutu postigao je povratnik u redove Mladosti Filip Arežina.

Od 17.30 sati na stadionu “Bilino polje” u Zenici sastaju se Čelik i Sloboda. Sutra igraju Radnik i Željezničar, te Široki i Zrinjski.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...