Sarajevo: Sutra otvorenje četvrte sezone Škole trčanja

- Advertisement -

Sutra s početkom u 18 sati na Vilsonovom šetalištu biće održan prvi trening četvrte generacije polaznika Škole trčanja Sarajevo, u koju se ove godine prijavilo čak 300 polaznika. U tri grupe vodit će ih tim od šest iskusnih trenera.

“Početni dio programa škole podrazumijeva pripremu za trčanje u dužini od 21 km. Prvih deset sedmica planirano je za stvaranje tzv. baze i tu je cilj izdržati 40 minuta u kontinuitetu za one koji nisu trčali ranije, odnosno 60 minuta za one koji imaju prethodno iskustvo. Treninzi su utorkom i četvrtkom u 18h, i subotom u 9h i to po svim vremenskim uslovima”, pojasnio je Tomislav Cvitanušić, osnivač škole trčanja i jedan od trenera.

PROČITAJTE JOŠ:  Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Učesnici imaju različite polazne nivoe, ali je izvjesno da će svi, ukoliko budu redovno trenirali,  biti u stanju da istrče Sarajevski polumaraton koji će se održati krajem septembra i gdje je prosječno vrijeme trčanja dva sata u kontinuitetu.

Za uspjeh je bitna disciplina, motivacija i predanost, ali i holistički pristup trčanju, koji podrazumijeva da se poštuju, kako dani za trening, tako i dani za odmor te pravila zdrave ishrane”, dodaje Cvitanušić.

U podršku zdravog života i Škole trčanja Sarajevo ove godine pridružila se i kompanija Lactalis BH, članica najveće svjetske mljekarske grupacije Lactalis Group.

PROČITAJTE JOŠ:  U Sarajevu održan još jedan skup podrške Palestincima: Svijet spava i nakon 35.000 mrtvih u Gazi

“Drago nam je da smo dio projekta u kojem se grade zdrave navike i potiče stanovništvo na zdrav način života u potpunosti. Svi oni koji se bave sportom u našoj ponudi u BiH, pod brandovima Dukat, President, Domaće blago, Galbani i Dar prirode, mogu pronaći niz izuzetno kvalitetnih proizvoda koji sadrže visoki udio proteina i mliječnih masnoća potrebnih organizmu nakon napornih treninga za obnovu snage, ali i preporučljivih za akumulaciju energije prije trčanja, ili bilo koje druge aktivnosti”, istakao je Haris Kadenić iz marketing odjela Lactalisa BH.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...