Šefkija Resić do kraja sezone u dresu Slobode

- Advertisement -

Mladi nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Ševkija Resić novi je član Fudbalskog kluba Sloboda iz Tuzle.

Dvadesetjednogodišnji ofanzivac na Tušanj stiže kao posuđen igrač FK Sarajevo, a za crveno – crne će igrati do kraja ove sezone. Posudba je dogovorena na obostrano zadovoljstvo klubova, što je potvrdio i Sanel Mašić, sportski direktor FK Sloboda.

– Ševkija Resić je prvo pojačanje našeg Kluba pred proljetni dio prvenstva i očekujemo da će svojim igrama opravdati očekivanja struke i pomoći u ostvarivanju ovosezonskih klupskih ciljeva. Mora se napomenuti da su Sabrina Buljubašić, direktorica FK Sarajevo, njihov sportski direktor Emir Hadžić, te Hadis Zubanović i Tarik Cerić, ljudi koji brinu o karijeri Resića, bili krajnje korektni u pregovorima. Uradili su sve moguće da se dogovor sa našim Klubom ispoštuje i da se realizuje ova posudba. Posao je utoliko veći s obzirom na broj i visinu ponuda koje je FK Sarajevo dobilo za nastavak karijere Resića od objavljivanja raskida ugovora s Novim Pazarom. Svi su prepoznali da je najispravniji sportski iskorak za Resića upravo posudba Slobodi. Ovim putem im zahvaljujem na njihovom doprinosu u realizaciji ove posudbe – izjavio je Mašić.

PROČITAJTE JOŠ:  Elvedina Muzaferija brusi formu pred finale Svjetskog kupa

Resić igra na poziciji desnog krila, no dobro se snalazi i kao ofanzivni veznjak. Prošao je Akademiju FK Sarajevo, jedan dio karijere proveo je na posudbi u Čeliku, a na Tušanj dolazi iz Novog Pazara gdje je također bio na posudbi. Proteklu polusezonu u srbijanskom prvenstvu odigrao je 16 utakmica, te postigao jedan gol i upisao jednu asistenciju. Za U-21 reprezentaciju BiH je upisao četiri nastupa i postigao dva gola.

– Drago mi je što sam došao u klub kao što je Sloboda. Nadam se da ću dobiti priliku da se dokažem i da ću dobrim igrama steći povjerenje stručnog štaba. Takođe, nadam se da ću u Slobodi ostvariti dobar, kako individulani, tako i timski rezultat – poručio je Resić nakon što su finalizirani svi administrativni poslovi oko posudbe.

PROČITAJTE JOŠ:  Novak Đoković izgubio od 123. igrača svijeta

Mladi reprezentativac BiH dolaskom u Slobodu vraća se u zavičaj. Rođen je u Tuzli, a nastanjen u okolini Živinica. Kako kaže, dobro poznaje sadašnju ekipu crveno – crnih.

– Poznajem dosta igrača. Igrao sam u mladoj reprezentaciji sa kapitenom Amarom Beganovićem, a ovdje dobro poznajem oko desetak fudbalera. Neće mi biti problem da se uklopim – zaključio je  Resić.

Novi član ekipe već danas će se priključiti pripremama tima, saopćeno je iz tuzlanskog kluba.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Budi i ti vjetar u leđa -100 hiljada do Saalbacha

Nakon posljednjih, predfinalnih utrka u Kvitfjellu početkom marta, u...

Zeničanin Kenan Penjić novom pobjedom u Njemačkoj osvojio titulu evropskog prvaka

Profesionalni bokser Kenan Penjić iz Zenice nastavlja nizati uspjehe...

Samira Hurem više nije selektorka ženske nogometne reprezentacije BiH

Samira Hurem više nije selektorka ženske reprezentacije BiH, odluka...

Elvedina Muzaferija brusi formu pred finale Svjetskog kupa

Završnica Audi FIS Ski World Cupa, koja okuplja najbolje...

Počinje pretprodaja ulaznica za moguće finale baraža

Pretprodaja ulaznica za duel protiv Izraela ili Islanda na...