Selektor reprezentacije BiH Petev uoči meča protiv Kostarike: Dat ću priliku svim igračima

- Advertisement -

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev izjavio je kako će u sutrašnjoj prijateljskoj utakmici protiv Kostarike dati šansu svim igračima koje je pozvao kako bi ih bolje upoznao na terenu i znao koliko na koga od njih može računati u budućim utakmicama, javlja Anadolu Agency (AA).

Izabranici selektora Peteva sutra će na “Bilinom polju“ u Zenici sa početkom u 18 sati igrati prijateljski meć sa Kostarikom, a već u srijedu na sarajevskoj “Grbavici“ dočekuju Francusku u okviru Kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru.

“U meču protiv Kostarike ću priliku dati svim igračima koje sam pozvao. Meni je jako bitno da ih upoznam i to kako reagiraju tokom igre. Tako da će svi oni koji nisu imali priliku protiv Finske, sutra igrati protiv Kostarike kako bi dokazali da zaslužuju biti u reprezentaciji Bosne i Hercegovine“, kazao je Petev.

Izrazivši zadovoljstvo pokazanim ponašanjem i pristupom fudbalera u prethodnom meču protiv Finske, Petev je kazao da shvata da se greške dešavaju svima koji igraju, ali da je pokazan dobar temelj za buduće nastupe reprezentacije. Nezadovoljan je zbog naivno primljena dva gola u tom meču.

“Mislim da nismo ni u Finskoj igrali defanzivno i vidio sam po statistici da smo bili bolji u svim segmentima“, kazao je Petev i dodao kako je teško u kratkom vremenu i bez duže pripreme govoriti o promjenama taktike i formacije u kojoj igra nacionalni tim BiH.

PROČITAJTE JOŠ:  Tragedija: Nakon mjesec dana potrage kod Varaždina nađeno tijelo Ivice Bogadija (23)

Petev je kazao da pred svaki meč postoji pritisak i da mu je svaka utakmica važna, kako ona protiv Finske, tako i ova prijateljska protiv Kostarike u koju želi da reprezentacija uđe sa maksimalnom željom za pobjedu. Najavio je da će u narednom periodu insistirati na poboljšanju igre u odbrani.

“Zadovoljan sam ekipom, najvažnije je da nemamo povreda. Jučer smo podijelili ekipu na dvije grupe na treningu, a tako ćemo i danas i spremamo se fokusirani na utakmicu protiv Kostarike“, kazao je Petev.

Prvi golman reprezentacije BiH Ibrahim Šehić je kazao da je ekipa spremna ušla u meč protiv Finske u Helsinkiju i da je igra pokazala da je selektor Petev sa svojim stručnim štabom uradio dobru pripremu.

“Kada se tako napadački igra onda se dešavaju i greške, a to ćemo pokušati popraviti u narednim mečevima“, kazao je Šehić.

Ističući kako je meč protiv Finske igran tek dva dana nakon okupljanja igrača, Šehić je kazao da je nije bilo vremena za uigravanje na terenu, već da su više radili pripreme na taktičkoj osnovi.

PROČITAJTE JOŠ:  U Sarajevu preminula Fatima Husejnović, Srebreničanka koja je "zarobila" generala Morillona

“Što se tiče predstojeće utakmice sa Kostarikom mislim da je svaka utakmica za reprezentaciju bitna i momci su toga svjesni. Ko god bude igra sutra sigurno će dati sve od sebe da pobijedimo u toj utakmici. Meč je bitan da vidimo na koga sve možemo računati za naredne mečeve i Francusku. Selektor može dati priliku svima i momci koji su tu sigurno to zaslužuju“, kazao je Šehić.

Šehić je dodao da pobjeda protiv Kostarike može biti dobra uvertira za naredni meč protiv Francuske.

Nakon što je u srijedu odigrala remi 2:2 u gostima u Finskoj, reprezentacija BiH u narednu srijedu, 31. marta, sa početkom u 21 sat igra meč drugog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a u goste na “Grbavicu“ stiže aktuelni svjetski prvak Francuska koja je u prvom kolu remizirala 1:1 sa Ukrajinom u Parizu.

BiH se za plasman na mundijal u Kataru bori u Grupi D u kojoj su još Finska, Ukrajina, Francuska i Kazahstan. Nakon odigranog prvog meča sve ekipe imaju po jedan bod, izuzev Kostarike koja je bila slobodna u prvom kolu.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...

Podignuta optužnica protiv advokatice Vasvije Vidović

Tužiteljica iz Odsjeka za korupciju Tužiteljstva BiH, podigla je...

U Gornjim Živinicama pronađeno tijelo 50-godišnjeg muškarca

Policijskoj stanici Živinice, prijavljeno je da je u mjestu...

Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Sarajevo je izgubilo velikog humanistu. Svi oni koji nisu...