Selektor reprezentacije Turske Senol Gunes: Živimo s pandemijom, FIFA treba promijeniti određene procedure

- Advertisement -

Selektor fudbalske reprezentacije Turske Senol Gunes izjavio je kako je pandemija koronavirusa (COVID-19) imala posljedice na fudbal, te kako je s FIFA-om potrebno razgovarati o tome da se određene procedure promijene, javlja Anadolu Agency (AA).

68-godišnji fudbalski stručnjak Gunes odgovarao je na pitanje novinara AA, između ostalog se dotakuo predstojećih utakmica Lige nacije, te na finalne utakmice Lige prvaka.

Gunes podsjeća kako će Turska nakon dužeg perioda 3. i 6. septembra igrati susrete Lige nacija. Turska u UEFA Ligi nacija “B” u grupi “3” igra protiv Mađarske, Rusije i Srbije.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

“Pokušavamo napraviti plan u skladu sa situacijom pandemije, način funkcionisanja liga je promijenjen. Jedan dio igrača je davno završio s ligama, kod drugog dijela je produžen, dok se kod trećeg nije igralo. Imamo igrače za koje znamo da će biti pozvani i imamo one o kojima još razmišljamo. Imamo UEFA-ine predviđene datume za okupljanje, razmišljamo o tome kako ovaj datum povući naprijed”, rekao je Gunes.

Naveo je kako postoje i značajni problemi nastali zbog pandemije koronavirusa, istaknuvši kako pojedini igrači koji borave u drugim zemljama, po povratku u te zemlje moraju ispoštovati pravilo karantina od 15. dana.

“O tome je potrebno razgovarati s FIFA-om. Potrebno je izmijeniti procedure. O tome mnogo razgovaramo. Živimo s pandemijom i naš život planiranmo prema tome”, poručio je Gunes.

Na pitanje kakva su njegova predviđanja za finale Lige prvaka između Bayern Munchena i Paris Saint Germaina, Gunes je odgovorio:

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

“PSG ima igrače zvijezde, međutim Bayern igra vrlo snažno, u kontekstu snage i načina igre. Biće to teška utakmica, svaki rezultat je moguć, moje mišljenje je da je Bayern bliži naslovu prvaka.”

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...