Selektor rukometne reprezentacije Hrvatske Červar: Opet se pokazalo da nam je odbrana zaštitni znak

- Advertisement -

Lino Červar, selektor rukometne reprezentacije Hrvatske nakon treće uzastopne pobjede (24:21) svojih izabranika u grupi “A“ Evropskog prvenstva u Grazu, ovoga puta protiv Srbije, istakao je da se još jednom pokazalo da je odbrana zaštitni znak njegovog tima, javlja Anadolu Agency (AA).

“Znali smo da će biti veoma teška utakmica i moram reći da je prvo poluvrijeme Srbija igrala bolje. Naša odbrana nije bila dobra, nije bila čvrsta, loše se kretala, ali u drugom poluvremenu kada je bila veoma teška situacija moj tim je pokazao razliku u kvalitetu. Sjajnom odbranom 5-1 za 15 minuta smo okrenuli rezultat. Na kraju smo zaslužili pobjedu, ali čestitke i Srbiji za odličnoj igri“, kazao je Červar i dodao:

“Moj kolega Nenad Peruničić je dobro pripremio ekipu i stavio nas u probleme. Nikada nisam vidio ovakvo navijanje za našu reprezentaciju i zbog njih smo morali igrati maksimalno. Uz to ova utakmica meni je dobro došla. Prvo poluvrijeme smo imali loš pristup, individualnom igrom smo htjeli nešto napraviti, a u drugom dijelu smo pokazali da je odbrana zaštitni znak našeg tima. Dobro će nam doći za sljedeću utakmicu da spustimo malo i shvatimo da bez maksimalnog pristupa od početka nema rezultata.“

Graz, Austrija, 13,januar 2020: Lino Červar, selektor rukometne reprezentacije Hrvatske nakon treće uzastopne pobjede (24:21) svojih izabranika u grupi “A“ Evropskog prvenstva u Grazu, ovoga puta protiv Srbije, istakao je da se još jednom pokazalo da je odbrana zaštitni znak njegovog tima ( Elman Omıc – Anadolu Agency )

Srbijanski selektor Nenad Peruničić je čestitao Hrvatima na pobjedi i poželio im sreću u nastavku takmičenja, ali i istakao da je ponosan na svoje momke zbog onoga što su pokazali u duelu sa kandidatom za medalje.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

“Jako je teško 60 minuta igrati protiv ekipe koja je ovog kvaliteta, koja ide na medalju. Previše se trošite u odbrani i u napadu da stvorite šansu za gol, a onda dopustite previše izgubljenih lopti, odnosno presječenih pasova od jednog igrača kao što je Domagoj Duvnjak. To smo rekli da se ne smije dešavati, a vi bekovi koje sam mijenjao pravili su greške na isti način. Tako dolazi do lakih golova, a protiv ovakve ekipe to ne smijete da dozvolite, ako mislite da budete u igri do kraja. Mislim da smo pokazali srce, karakter. Igrali smo prije svega zbog nas i ovo nije prvi put da na strani pokazujemo srce i borbu, i ova ekipa sigurno nije kućna varijanta reprezentacije nego gdje god ode želi da se bori i nameće bez straha. Jako sam ponosan na njih“, naglasio je Peruničić.

Jedan od iskusnijih u hrvatskom timu Zlatko Horvat pohvalio je sjajnog golmana Marina Šegu, koji je po njemu bio ključna figura njihove pobjede protiv Srbije.

“U prvom dijelu imali smo puno problema sa njihovom odbranom 5-1. Nismo mogli pronaći rupe da postignemo golove, zato je bio veoma nizak rezultat. Šego je danas bio naš igrač utakmice, jer je imao mnogo odbrana posebno u prvom poluvremenu, i to zicera. Bio je na visokom nivou u ovoj utakmici i spasio nas u prvom dijelu. Drugi dio je bio mnogo bolji, Duvnjak je odigrao veoma dobru rolu u odbrani. Zahvaljujući tome došli smo do mnogo kontri i srećom ih realizovali“, pojasnio je Horvat.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

Vladimir Cupara kazao je da je uprkos porazu ponosan na saigrače, te da mu je žao što nisu uspjeli da pobijede.

“Uživao sam u svakom trenutku utakmice. Žao mi je što nismo pobijedili. Izgubili smo puno lopti, promašili mnogo zicera, a Šego je bio prevaga. Želim sreću Hrvatskoj u nastavku. Ponosan sam na sve naše momke i navijače koji su nas bodrili. Mladi smo i možemo bolje u budućnosti, uvjeren sam da ćemo nastaviti da napredujemo“, kazao je golman Srbije i mađarskog Veszprema.

Hrvatska i Bjelorusija su iz grupe “A“, kojoj je domaćin bio Graz, osigurale plasman u drugi krug takmičenja. Hrvati će sa sobom ponijeti i dva boda, a sve rivale u novoformiranoj grupi “I“ saznaće nakon utakmica trećeg kola u grupama “B“ i “C“.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...