Šesti međunarodni badminton turnir „Sarajevo Open 2018“

- Advertisement -

Šesti međunarodni badminton turnir Sarajevo Open 2018., održat će se 29. decembra 2018. u Sportskoj dvorani „Ramiz Salčin“ na Mojmilu.

Organizator takmičenja je Udruženje-Klub sporta i rekreacije za sve, a takmičenje su pomogli Ministarstvo kulture i sporta KS, Turistička zajednica KS, te društveno odgovorne kompanije.

Na ovaj turnir prijavljen je veliki broj takmičara iz regiona a takmičenje će se održati na 9 terena, dok organizator očekuje da će se za 12 sati, koliko će turnir trajati, odigrati preko 300 mečeva.

Badminton turnir “Sarajevo Open 2018” dokazuje da veza sporta i turizma može biti velika prilika za razvoj Kantona Sarajevo.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Sekcija Udruženja “Sarajevo badminton“, već treću godinu je uključena u regionalnu asocijaciju ADA (Alps – Danube – Adria), te već nekoliko godina vrijedno promoviše badminton kao Olimpijski sport i drugi najpopularniji sport na svijetu.

Ovaj sport bez sumnje predstavlja najbrže rastući sport u svijetu isključivo zbog činjenice da se istim mogu baviti svi od 7-77 godina starosti, svih polova, socijalnih grupa i vještina.

Kako su naveli iz ovoga kluba, prije tri godine su brojali 10-15 članova dok danas okupljaju više od 100 aktivnih članova a na svakom treningu se pojavi oko 30-40 članova, te su posebno ponosni na našu školu badmintona za djecu, koja je najbrže rastući segment naših aktivnosti.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

Kako je cilj turnira i promocija badmintona kao Olimpijskog sporta, svi zainteresovani mogu da se priključe na terminima rekreativnog badmintona. Više informacija mogu pronaći na web sajtu www.badminton.ba, www.rekreacija.ba, te FB stranici Sarajevo badminton.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...