VIDEO Sezona iz snova: FK Sarajevo osvojio 6. Kup BiH, stigli Željezničar, u subotu pišu historiju

- Advertisement -

FK Sarajevo je danas stigao do 6. trofeja u Kupu BiH. Na Pecari su poraženi 1:0 od Širokog Brijega, ali su u prvom meču slavili 3:0, te su sa ukupnih 3:1 osvojili pehar.

Vezani sadržaj:

FK Sarajevo – nakon slavlja, slavlje!

Na taj način stigli su ljutog rivala Željezničar po broju osvojenih kupova. No, aktuelna generacija Bordo tima igra sezonu iz snova.

Piše: Edin Isanović

Ukoliko izabranici Husrefa Musemića u subotu u 17:00 sati na Koševu pobijede Zvijezdu 09 osvojit će i titulu prvaka BiH, a samim tim i duplu krunu.

Time bi postali prva generacija u historiji tima sa Koševa koja je ispisala takav scenarij.

Tri generacije su do sada imale priliku za to, ali nisu uspjele. Tako je generacija predvođena Vahidinom Musemićem u sezoni 1966/67. dotakla vrh u prvenstvu, ali je i izborila plasman u tadašnje finale Kupa Maršala Tita.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Ipak, u finalnom dvoboju bolji je bio Hajduk.

Široki Brijeg, BiH – 15. maj 2019: Fudbaleri Sarajeva su osvojili Kup Bosne i Hercegovine pobjedom nad Širokim Brijegom u dvije utakmice ukupnim rezultatom 3:1. ( Zeljko Milicevic – Anadolu Agency )

Novi pokušaj imala je genercija u sezoni 1997./98. Stigli su do pehara u najmasovnijem takmičenju, ali su u finalu play-offa poraženi od Plavih sa Grbavice.

Godinu poslije u prvenstvu su suvereno stigli do pehara, ali je ponovo finale Kupa BiH bilo neuspješno.

Visočka Bosna je neočekivano slavila na Koševu. Dvadeset godina kasnije Ahmetović, Velkoski, Tatar i ostali imaju priliku da uđu u zlatnim slovima ispišu historiju kao najuspješnija generacija u historiji kluba.

Velika privlegija. Naravno, važno je napomenuti da je Musemić već osvojio naslov prvaka sa FK Sarajevo 2007. godine.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

Dvije godine ranije dotakao je vrh u Kupu BiH sa Bordo timom. Sada je ponovo stigao do pehara u najmasovnijem takmičenju i najtrofejniji je trener Bordo tima.

Široki Brijeg, BiH – 15. maj 2019: Fudbaleri Sarajeva su osvojili Kup Bosne i Hercegovine pobjedom nad Širokim Brijegom u dvije utakmice ukupnim rezultatom 3:1. ( Zeljko Milicevic – Anadolu Agency )

Pristalice tima sa Koševa polako pjevuše: ”Sanjam fanfare, slavlje najveće, jesen blistavu i zlatno proljeće” iz pjesme Benjamina Isovića – ”Mi smo divovi”.

Očekuje se da će za tri dana na najvećem bh. stadionu biti oko 20 hiljada navijača kako bi pomogli klubu da dotakne vrh u prvenstvu.

Najvatreniji navijači tima sa Koševa koji nisu bili u Širokom Brijegu na utakmici dočekali su sinoć bakljadom igrače na Bradini, potom i na stadionu u Sarajevu gdje je upriličeno veliko zajedničko slavlje.

Pogledajte kako je to izgledalo:

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...