Sigurnost na prvom mjestu: Utrka Red Bull 400 odgođena

- Advertisement -

Usljed aktuelne epidemiološke situacije i propisanih mjera nadležnih službi, utrka Red Bull 400 na Igmanu – prvobitno planirana za 8. august – odgađa se za sljedeći bezbjedan datum. Prijavljeni svoje prijave mogu prenijeti na novi datum ili dobiti puni povrat novca.

Obzirom na trend rasta broja zaraženih koronavirusom i restrikcije okupljanja na otvorenom prostoru, organizatori su donijeli odluku da utrku odgode do idućeg bezbjednog datuma, kako bi prvi bosanskohercegovački Red Bull 400 event zasjao punim sjajem.

U saopštenju su naglasili da je bezbjednost takmičara i posjetilaca na prvom mjestu, te zahvalili svima na razumijevanju. Novi datum održavanja utrke će biti objavljen u medijima i putem Red Bullovih kanala, u skladu s razvojem situacije.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Svi do sada registrovani takmičari svoje prijave mogu zadržati za novi datum utrke ili dobiti puni povrat novca. Sve što trebaju uraditi jeste da svoju odluku emailom pošalju na Kupikartu.ba najkasnije do 15.8.2020. godine.

Prva Red Bull 400 utrka u Bosni i Hercegovini, koja se trebala održati 8.8.2020. na Malom polju na Igmanu, pobudila je veliko interesovanje ljubitelja sportskih izazova i trčanja u prirodi. Organizatori su svima zahvalili, te izrazili uvjerenje da će u boljim vremenima koja dolaze svi skupa uživati u ovoj utrci.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

Red Bull 400, koja s pravom nosi epitet „najtežih 400 metara koje ćete ikad pretrčati“, uključuje iscrpljujući uspon uz skakaonicu za ski skokove. Nastala 2011. u Austriji, ubrzo je prerasla u međunarodno takmičenje koje privlači veliki broj učesnika.

Sve informacije o utrci i novom terminu održavanja bit će dostupne na redbull.ba.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...