Sport

Skupština Željezničara: Ko će naslijediti Selimovića?

0
Foto: Armin Herić, fkzeljeznicar.ba

Predsjednik Željezničara, Nihad Selimović, odlučio je da napusti funkciju na koju je imenovan zimus, novi predsjednik bit će izabran na sjednici Skupštine koja je zakazana za subotu.

Selimović je ispunio svoje javno obećanje da će u slučaju da ekipa ne izađe u Evropu odstupiti s funkcije predsjednika. „Plavi“ su na terenu izborili plasman u Evropsku ligu, ali zbog zakašnjele uplate duga bivšem treneru Slavki Petroviću nisu dobili licencu za evropski nastup.

Kako će klub ostati bez skoro milion KM, koliko se moglo zaraditi nastupom u Evropskoj ligi, mjesto predsjednika kluba definitivno i neće biti baš najsretniji posao u narednom periodu. Špekulira se o nekoliko imena koji bi mogli sjesti na čelno mjesto kluba s Grbavice.

Kao najozbiljniji kandidat spominje se Jasmin Badžak, biznismen iz Konjica, koji je bio član Upravnog odbora kluba u prethodnih šest mjeseci. U opticaju je i ime dvojice nekadašnjih predsjednika, Vedrana Vukotića i Almira Gredića.

LIFE:  [life intervju] Amar Osim: Fudbal je čudan, kada se stvari poklope i magarac bude bolji od svakog konja

Bit će potrebno izabrati i novi Nadzorni odbor jer su sva tri člana ovog tijela najavili svoje ostavke.

Dolazak na Skupštinu najavili su i navijači Željezničara, „Manijaci“, a zbog straha da bi previše ljudi moglo doći ispred mjesta održavanja Skupštine hotel Bristol odlučio je da otkaže domaćinstvo ovog događaja.

Za novu destinaciju odabran je Mašinski fakultet, koji se nalazi na Vilsonovom šetalištu, sjednica će početi u subotu u 11 sati, u sali 101.

Iz kluba su odlučili da dozvole prisustvo novinarima do usvajanja Dnevnog reda, a izjave će biti upriličene nakon završetka sjednice.

Facebook komentari

Velež kreće u ponedjeljak, kako zadržati Fajića!?

Previous article

St. Louis osvojio prvi Stanley Cup u historiji, čestitali i Bosanci

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Sport