Sport

Slađana Golić: Biti olimpijac je nešto najljepše (VIDEO)

0

Osvajačica olimpijskog srebra s košarkaškom reprezentacijom Jugoslavije u Seulu 1988. godine i učesnica Olimpijade u Los Angelesu četiri godine prije, Banjalučanka Slađana Golić, nosila je Olimpijsku baklju za vrijeme Olimpijade u Sarajevu 1984. godine.

Golić je danas gošća Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF) koji je počeo u Sarajevu i Istočnom Sarajevu i jedna od brojnih bivših bh. sportista i olimpijaca koji su pozvani da uvećaju ovaj sportski događaj.

– Nosim lijepe uspomene iz 1984. godine i čast mi je što sam ponovo u Sarajevu. Drago mi je što sam dio lijepe priče i što ću biti u defileu jer uvijek volim kada podržavamo mlade sportiste. San svakog sportiste je osvojiti olimpijsku medalju i ja se nadam se da će neki naši mladi sportisti uspjeti u tome. Biti olimpijac je nešto najljepše. Nadam se da će svi učesnici EYOF-a i gledaoci uživati u Sarajevu i našim divnim planinama – kazala je Golić u izjavi za Fenu. 

LIFE:  Za utakmice grupne faze UEFA takmičenja nijedan stadion u BiH ne ispunjava uslove

Bivša košarkašica vjeruje da će sva takmičenja u okviru EYOF-a proći u najboljem redu i da će se iz BiH poslati lijepa poruka.

Facebook komentari


Jaha: Možemo očekivati kandidaturu Sarajeva za novu olimpijadu (VIDEO)

Prethodni članak

EYOF: Danas podjela pet kompleta medalja u tri sporta

Sljedeći članak

Možda će vam se svidjeti

Komentari

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još u rubrici Sport