Sport

Sloboda dobila licencu za nastup u Premijer ligi

0

Drugostepena komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici preinačila je odluku Prvostepene komisije i izdala tuzlanskoj Slobodi licencu za nastup u Premijer ligi BiH naredne sezone, potvrđeno je Feni u tuzlanskom klubu.

Tuzlaci su, prema riječima sekretara Ekrema Ibrića, izmirili sve obaveze koje su pred njih postavljenje u zadatom roku, a nezvanično se spominje da su izmireni dugovi prema igračima i Poreznoj upravi u iznosu od oko 120.000 maraka.

– Sve što se ovoga puta postavljalo kao problem za dobijanje licence, nije ništa u usporedbi sa brojnošću i visinom dugovanja prilikom dobijanja licence za prošlu sezonu. Praktično, sve ovo sada manje je bilo od problema za jednog igrača prošle – rekao je ovom prilikom dopisniku Fene direktor Slobode Zdeno Jurić.

Treba reći da je prethodna uprava, na čelu sa predsjednikom Senadom Mujkanovićem, riješila dosta zaostalih dugovanja, među kojima je najveći bio za bivšeg člana uprave, a sadašnjeg člana Skupštine Slobode, Fuada Barakovića, kome se na ime pozajmica dugovalo više od 300.000 KM.

LIFE:  Dobre vijesti iz Rima: Džeko će biti spreman za Italiju

– S Barakovićem smo sve riješili sporazumno, tako da mu je isplaćeno oko 100.000 KM, dok je Slobodi oprostio ostatak duga od 206.000 maraka. Obaveze prema njemu izmirene su zahvaljujući sredstvima od transfera Darka Todorovića u Red Bull Salzburg i treba reći da je to urađeno za vrijeme bivše, a ne sadašnje uprave Slobode – izjavio je Mujkanović za Fenu.

Sloboda je ovoga puta odustala od traženja licence za nastup u međunarodnim takmičenjima s obzirom na to da po plasmanu nije izborila pravo nastupa u kvalifikacijama za Evropsku ligu.

Facebook komentari

Pet zlatnih pravila pametnog pakovanja

Previous article

Liga nacija: Ronaldo predvodi Portugal na finalnom turniru

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Sport