Sloboda se ogradila od uvredljivih poruka upućenih Osimu

- Advertisement -

Nakon skandaloznih poruka, koje su na jučerašnjoj utakmici Sloboda – Željezničar treneru gostiju, Amaru Osimu, uputili članovi navijačke skupine Fukare, danas se uprava tuzlanskog kluba javno ogradila od ponašanja navijača.

U saopćenju za javnost, iz Slobode su kazali da su im “navijači na dosadašnjim utakmicama redovno bili 12. igrač”, ali da su poruke s transparenta na tribini Sjever upućene treneru Osimu neprihvatljive, te se od njih ograđuju.

PROČITAJTE JOŠ:  Pokušaj ubistva u Tuzli: Automobilom namjerno udario dvojicu muškaraca

– Smatramo da takvim parolama nije mjesto na sportskim terenima, jer su u najmanjem slučaju neprimjerene, uvredljive i za svaku osudu. Svjesni sportskih uspjeha Amara Osima i velikih dostignuća i veličine Ivice Osima, kao čovjeka, jasno se ograđujemo od neprimjerene parole na transparentu pojedinih navijača na sjevernoj tribini stadiona Tušanj. Smatramo da je FK “Željezničar” sportski prijatelj te da trener ovog kluba, ali i bilo kojeg drugog kluba, ne zaslužuje doček sa porukom kakva je sinoć viđena na stadionu Tušanj – navode iz Slobode.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

Dio navijača Fukara na tribini je razvio transparent na kojem je pisalo: “Amare, isti si k’o otac, zreo si za moždani”, što je zgrozilo i navijače na drugim dijelovima stadiona Tušanj, prenosi Fena.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...