Snima se dokumentarni film i TV serija o FK Željezničar

- Advertisement -

U okviru priprema programa za obilježavanje 100 godina od osnivanja Fudbalskog kluba Željezničar, Uprava kluba je potpisala ugovor o realizaciji dokumentarnog filma i šestodijelne TV serije o klubu sa sarajevske ”Grbavice”.

”Nakon izvršenih priprema snimanje je počelo proteklog mjeseca u Gracu, u Austriji, intervjuom s legendom kluba i počasnim predsjednikom Ivicom Osimom. Režiju i scenarij potpisuje Nedim Karalić autor dokumentarca ‘Legenda sa juga’, posvećenog osnivaču navijačke skupine ‘Manijaci’ Dževadu Begiću – Đildi. FK Željezničar nema nikakvih finansijskih obaveza prema producentu ovog projekta jer će se film finansirati iz vlastitih sredstava producenta i donacija, te sponzorskim ugovorima”, istakli su iz FK Željezničar, te kako prenosi Anadolu Agency (AA) naglasili:

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

”Pored Nedima Karalića kao režisera i scenariste na filmu rade još Alen Alilović, kao direktor fotografije, druga kamera Amer Beganović, ton Adis Baždarević. Asistentica režije je Tatjana Nikolić, a producent Hamdija Karalić”.

Fudbalski klub Željezničar vijek postojanja proslavit će 2021. godine.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...