Solskjaer: Ighalo je od vitalnog značaja za Manchester United

- Advertisement -

Ole Gunnar Solskjaer, menadžer Manchester Uniteda, veoma je zadovoljan januarskim pojačanjem Odionom Ighaloom, koji je u sinoćnjem duelu petog kola FA kupa protiv Derby Countyja postigao dva gola, prenosi Anadolu Agency (AA).

United je na Pride Parku slavio sa sigurnih 3:0, a u četvrtfinalu FA kupa za rivala je dobio Norwich. Ighalo je odlično partijom protiv Derbyja stigao do trećeg gola u dresu “crvenih đavola”.

“On radi ono što smo tražili kada smo ga doveli. Utrčava, igra prema naprijed i napadač je drugačijeg tipa. Postiže golove, stalno ulazi u šanse i protiv Derbyja ih je imao nekoliko. Veoma sam sretan s njim. To nam daje šansu da Masona Greenwooda i Anthonyja Martiala imamo svježe. Iskusan je i postizao je golove tokom cijele karijere. U šesnaestercu i oko njega čita igru i vreba gdje će se ukazati šansa. Mislim da je on napadač koji je od vitalnog značaja za naš tim”, naglasio je Solskjaer za britanske medije.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Osim što ispunjava sva Solskjaerova očekivanja na terenu 30-godišnji Ighalo je veoma koristan i na treninzima, jer od njega mnogo mogu naučiti mlađi napadači.

Ighalo je tokom karijere igrao za nigerijske klubove Prime i Julius Berger, a zatim je otišao u Evropu. Prvo je nastupao za norveški Lyn, da bi potom nosio dres Udinesea, Granade, Cesene i Watforda, odakle je 2017. godine otišao u kineski Changchun Yatai. U United je stigao januara ove godine na posudbu iz Shanghai Shenhua. Za reprezentaciju Nigerije odigrao je 35 utakmica i postigao 16 golova.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...