Solskjaer: Manchester United neće prodati Pogbu u januaru

- Advertisement -

Ole Gunnar Solskjaer, menadžer Manchester Uniteda izjavio je da francuski reprezentativac Paul Pogba, koji zbog povrede nije igrao od septembra, neće biti prodat u januarskom prelaznom roku, prenosi Anadolu Agency (AA).

Očekivalo se da će se Pogba vratiti treninzima prošle sedmice, nakon što se oporavio od teške povrede gležnja, ali se to nije desilo jer se razbolio. Međutim, Solskjaer je rekao da se 26-godišnjak nastoji vratiti i da neće napustiti Old Trafford sljedećeg mjeseca.

“Pogba nije na prodaju u januaru. Nadam se da će igrati do kraja ove godine, ali neću da ga forsiram. Ne mogu da rizikujem usporavanje njegovog opravka ili obnavljanje povrede“, pojasnio je norveški trener.

PROČITAJTE JOŠ:  Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

U posljednje vrijeme britanski mediji su se raspisali o tome kako će Solskjaer u januaru dovesti talentovanog zemljaka Erlinga Haalanda iz RB Salzburga. Pojedini su čak objavili i da je Haaland  u petak sa ocem iz Stavangera poletio za Manchester.

“Haaland je na Božićnim praznicima. Ne mislim da putuje ovamo. Uostalom iz Stavangera ne možete nigdje letjeti. Ne mogu komentarisati igrače drugih klubova. Previše nagađate“, poručio je Solskjaer novinarima.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Haaland, kojem je tek 19 godina, oduševio je ove sezone u Ligi šampiona postigavši osam golova u šest utakmica. Sjajno igra i u Bundesligi Austrije u kojoj je mrežu zatresao 16 puta u 14 odigranih susreta. Karijeru je počeo u Bryneu, a potom je igrao za Molde, gdje je sarađivao sa Solskjaerom. Za seniorsku reprezentaciju Norveške odigrao je dvije utakmice.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...