Solskjaer: Navijači Manchester Uniteda razumiju moju filozofiju

- Advertisement -

Ole Gunnar Solskjaer insistira na tome da ima povjerenje navijača kada je u pitanju ono što radi u Manchester Unitedu, iako rezultati nisu dobri, a pritisak na njega postaje sve veći, prenosi Anadolu Agency (AA).

Solskjaer će večeras na Old Traffordu imati priliku da dokaže da je na pravom putu, jer će mu rival biti njegov prethodnik na klupi “crvenih đavola“ Jose Mourinho, koji je nedavno preuzeo Tottenham.

Norvežanin je oštro uzvratio na, kako ih je nazvao, izmišljotine i teške laži, koje su se u utorak pojavile u medijima, a prema kojima će biti otpušten ako United izgubi sljedeće dvije utakmice protiv Tottenhama i Manchester Cityja.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

“Navijači mogu da vide šta pokušavamo. Oni znaju da se jako puno radi iza scene na stvaranju kulture tima, što mi pokušavamo ovdje. Samo su nam potrebni rezultati. To će biti dokazi za naš rad. Najmanje šest utakmica, koje smo odigrali ove sezone, trebali smo pobijediti, ali nismo“, kazao je Solskjaer.

Norveški trener je istakao da očekuje da će navijači lijepo dočekati Mourinha na Old Traffordu, jer je to čovjek koji je radio dvije i po godine u klubu i donio trofeje.

“Očekujem vrlo dobar prijem. Naravno da se sjećaju dvije i po godine koliko je bio ovdje, osvajao je i trofeje. Potpuno sam siguran da će ga naši navijači, osoblje i klub lijepo dočekati. Ne mogu se sjetiti na kojoj smo poziciji u ligi bili kada sam došao, ali od tada sam imao 50 utakmica i klub nije tamo gdje je trebao biti i nije tamo gdje želimo da bude i znamo da se moramo poboljšati“, kazao je Solskjaer za britanske medije.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

Jedan od derbija 15. kola Premier lige Engleske između Manchester Uniteda i Tottenhama igraće se večeras na Old Traffordu sa početkom u 20.30 sati.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...