Solskjaer: Pobjeda protiv Newcastlea je ključna za promjenu raspoloženja

- Advertisement -

Ole Gunnar Solskjaer je izjavio da je veoma važno da Manchester United u nedjelju u Premier ligi pobijedi Newcastle kako bi došlo do promjene raspoloženja na Old Traffordu, prenosi Anadolu Agency (AA).

United u nedjelju putuje na St. James Park nakon što na sedam utakmica na gostujućem terenu nije ostvario trijumf. Uz to, učinak od od devet bodova nakon sedam kola najgori je rezultat Manchester Uniteda u ovoj fazi sezone još od 1989. godine.

PROČITAJTE JOŠ:  Elvedina Muzaferija je ponos, iduća sezona će biti još bolja

“Naravno da ne uživate kada ne pobjeđujete. U ovaj posao unosite srce, život i dušu. Ako pobjeđujete sretniji ste, raspoloženje se mijenja, ali to ne mora značiti da su vaše igre bile bolje. Rezultat mijenja raspoloženje. U ovom trenutku pobjeda u Newcastleu je od vitalnog značaja. Mislim da će promijeniti raspoloženje”, naglasio je Solskjaer.

Norveški trener je kazao i da su navijači Uniteda sjajni i da je pozitivan kada ih vidi kako im daju podršku i kako se odnose prema njemu.

“Želimo im se odužiti za njihovu odanost i podršku tako što ćemo postizati bolje rezultate i prikazivati bolje igre. Uvjeravam ih da naporno radimo na tome”, poručio je Solskjaer.

“Crveni đavoli” su sa devet bodova na desetom mjestu, dok su “svrake” u još gorem položaju, jer su pretposljednja ekipa lige s pet bodova. Duel Newcastlea i Manchester Uniteda igraće se u nedjelju s početkom u 17.30 sati.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...