Španija: La Liga neće ponovo krenuti prije kraja maja

- Advertisement -

Javier Tebas, predsjednik Profesionalne fudbalske lige (LFP), poznatije kao La Liga, odbacio je mogućnost da se sezona u španskom fudbalu nastavi prije kraja maja, prenosi Anadolu Agency (AA).

Fudbal u Španiji je suspendovan na neodređeno vrijeme, a u zemlji je proglašeno vanredno stanje zbog širenja novog koronavirusa, a ostaće na snazi najkraće do 26. aprila.

Tebas je u utorak, kako navode španski mediji, kazao da vodstvo La Lige razmatra sve opcije i mogućnosti kako bi aktuelna sezona u vanrednoj situaciji, ipak, bila završena. Istakao je da je odigravanje utakmica bez publike veoma vjerovatan scenario, dok se igranje pred smanjenim kapacitetom može početi uvoditi tek u prikladnom trenutku i po savjetu zdravstvenih vlasti.

PROČITAJTE JOŠ:  Elvedina Muzaferija je ponos, iduća sezona će biti još bolja

La Liga može izgubiti značajnu svotu novca bez obzira na krajnji ishod sezone, a procjenjuje se da će najmanji mogući gubitak biti oko 150 miliona eura. Međutim, ono čega se najviše plaše u La Ligi je i procjena da gubitak može iznositi oko milijardu eura, ukoliko se sezona uopšte ne bi nastavila.

Takmičenje u prvoj i drugoj ligi španskog fudbala, koje su pod ingerencijom La Lige, prekinuto je 12. marta.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 11. marta je zbog širenja koronavirusa proglasila “globalnu pandemiju“. Također, WHO je uz Evropu novim epicentrom pandemije koronavirusa, koji se prvi put pojavio krajem prošle godine u kineskom gradu Wuhanu, proglasio i Sjedinjene Američke Države. Od COVID-19 u svijetu je umrlo više od 75.900 ljudi, a potvrđeno je preko 1.360.000 slučajeva zaraze koronavirusom u više od 180 zemalja, govore podaci američkog Univerziteta “Johns Hopkins“. Do sada se oporavilo više od 290.000 ljudi.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...