Sport

Spektakl u Zetri: Održava se Svjetsko prvenstvo u kickboxingu, 22 borca predstavljat će BiH

0
Spektakl u Zetri: Održava se Svjetsko prvenstvo u kickboxingu, 22 borca predstavljat će BiH, Life.ba

Privode se posljednje priprema za održavanje 22. Svjetskog seniorskog prvenstva u kickboxingu koje će se održati u Sarajevu od 19. do 27. oktobra 2019. godine.

Poprište spektakla bit će olimpijskoj dvorani Zetra u organizaciji Kickboxing savez BiH i Centar borilačkih sportova Tešanj. Na prvenstvo su se do sada prijavili takmičari iz 67 zemalja, reprezentativci sa pet kontinenata. Najbrojnije su reprezentacije Turske (70) i Rusije (70), a po brojnosti slijede ih selekcije SAD (47), Italije (52), Hrvatske (56), Australije (34), Poljska (51), Srbija (37)…

Sve popularniji sport

Prema broju prijavljenih boraca, ovo će biti do sada najmasovnije Svjetsko prvenstvo koje organizuje WAKO asocijacija. Jedan od razloga je možda i to što je WAKO pri samom kraju procedure da uđe u olimpijske sportove, čime ovaj sport značajno dobiva na popularnosti.

Sve ekipe će biti smještene u hotelima Hills i Hollywood na Ilidži, a većina reprezentacija stiže 19. i 20. oktobra.

Badr Hari i Khabib Nurmagomedov mogući gosti

Svečano otvaranje Svjetskog prvenstva održat će se u Zetri 22. oktobra sa početkom 11:00 sati. Organizatori naglašavaju kako su obavljeni razovori i mogući gosti manifestacije su legende borilačkih sportova Badr Hari i Khabib Nurmagomedov. Interesantno je i pisanje mnogih medija da će u sastavu reprezentacije SAD-a doći i boriti se sin čuvenog boksera Frejzera.

LIFE:  Igrači Real Sociedada prvi se vraćaju treninzima

Organizaciju Svjestskog prvenstva u Sarajevu značajno su podržali Vlada Federacije BiH, Vlada Kantona Sarajevo i općina Centar. Na čelu organizacionog odbora nalazi se Alija Ogrić iz Tešnja, dugogodišnji sportski radnik i osnivač Centra borilačkih sportova Tešanj.

Salko Zildžić selektor bh. tima

Reprezentacija BiH se prijavila na ovo prvenstvo sa ukupno 22 borca u raznim kategorijama. Selektor reprezentacije i glavni trener je – Salko Zildžić. Pored njega, u radu sa reprezentacijom BiH aktivno učestvuje još sedam  trenera. Između ostalih to su: Adnan Redžović, Nermin Bašović i Redžep Halilović.

Kondicione pripreme reprezentacije obavljene su u Ulcinju, a tehničke pripreme se vrše kroz svakodnevne treninge. Kako su nam potvrdili organizatori svi bh. borci nalaze se u dobroj formi. Nema povreda i u našem taboru čvrsto vjeruju da mogu osvojiti neku od medalja, premda je konkurencija izuzetna.

Facebook komentari

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *