Spektakl u Zetri: Održava se Svjetsko prvenstvo u kickboxingu, 22 borca predstavljat će BiH

- Advertisement -

Privode se posljednje priprema za održavanje 22. Svjetskog seniorskog prvenstva u kickboxingu koje će se održati u Sarajevu od 19. do 27. oktobra 2019. godine.

Poprište spektakla bit će olimpijskoj dvorani Zetra u organizaciji Kickboxing savez BiH i Centar borilačkih sportova Tešanj. Na prvenstvo su se do sada prijavili takmičari iz 67 zemalja, reprezentativci sa pet kontinenata. Najbrojnije su reprezentacije Turske (70) i Rusije (70), a po brojnosti slijede ih selekcije SAD (47), Italije (52), Hrvatske (56), Australije (34), Poljska (51), Srbija (37)…

Sve popularniji sport

Prema broju prijavljenih boraca, ovo će biti do sada najmasovnije Svjetsko prvenstvo koje organizuje WAKO asocijacija. Jedan od razloga je možda i to što je WAKO pri samom kraju procedure da uđe u olimpijske sportove, čime ovaj sport značajno dobiva na popularnosti.

PROČITAJTE JOŠ:  Historijski dan: Bolid Formule 1 na ulicama Sarajeva 9. juna

Sve ekipe će biti smještene u hotelima Hills i Hollywood na Ilidži, a većina reprezentacija stiže 19. i 20. oktobra.

Badr Hari i Khabib Nurmagomedov mogući gosti

Svečano otvaranje Svjetskog prvenstva održat će se u Zetri 22. oktobra sa početkom 11:00 sati. Organizatori naglašavaju kako su obavljeni razovori i mogući gosti manifestacije su legende borilačkih sportova Badr Hari i Khabib Nurmagomedov. Interesantno je i pisanje mnogih medija da će u sastavu reprezentacije SAD-a doći i boriti se sin čuvenog boksera Frejzera.

Organizaciju Svjestskog prvenstva u Sarajevu značajno su podržali Vlada Federacije BiH, Vlada Kantona Sarajevo i općina Centar. Na čelu organizacionog odbora nalazi se Alija Ogrić iz Tešnja, dugogodišnji sportski radnik i osnivač Centra borilačkih sportova Tešanj.

PROČITAJTE JOŠ:  Mesud Pezer osvojio bronzu na Evropskom bacačkom kupu u Portugalu

Salko Zildžić selektor bh. tima

Reprezentacija BiH se prijavila na ovo prvenstvo sa ukupno 22 borca u raznim kategorijama. Selektor reprezentacije i glavni trener je – Salko Zildžić. Pored njega, u radu sa reprezentacijom BiH aktivno učestvuje još sedam  trenera. Između ostalih to su: Adnan Redžović, Nermin Bašović i Redžep Halilović.

Kondicione pripreme reprezentacije obavljene su u Ulcinju, a tehničke pripreme se vrše kroz svakodnevne treninge. Kako su nam potvrdili organizatori svi bh. borci nalaze se u dobroj formi. Nema povreda i u našem taboru čvrsto vjeruju da mogu osvojiti neku od medalja, premda je konkurencija izuzetna.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...