Sportisti o 2018. za Life: Zadovoljavajući rezultati i nada za veći uspjeh u narednoj godini

- Advertisement -

Kada se jedna godina bliži kraju, podvlači se crta, zbrajaju se rezultati. Za LIFE su o 2018. godini govorili bivši selektori nogometne reprezentacije BiH Faruk Hadžibegić i Mehmed Baždarević, bivši trener Željezničara i nekadašnji prvi šef struke FK Sarajevo – Kemal Alispahić.

Napadač našeg nogometnog nacionalnog tima krajem 90-tih, Marko Topić, kao i Samir Šarić, član Izvršnog odbora Takekwondo saveza BiH koji iza sebe ima uspješnu godinu.

Piše: Edin Isanović

Faruk Hadžibegić, arhiv (printscreen)

Aktuelni trener ekipe Red Star iz Pariza koja se takmiči i Ligue 2 Faruk Hadžibegić tvrdi kako je u 2018. imao dosta uspjeha.

”Kada podvučem crtu, mogu reći da je 2018. za mene bila uspješna. Kako na privatnom, tako i na profesionalnom planu. Volio bih da i 2019. bude ista. Ako gledam samo sportski plan, bila je sasvim OK. Imao sam više mogućnosti, ali sam cijelo vrijeme htio ostati sa porodicom i osigurati konfor koji sada imam.Uspio sam i prezadovoljan sam. Sretam sam što uopšte radim i imam posao”, istakao je za LIFE Hadžibegić.

I Mehmed Baždarević radi u glavnom francuskom gradu. Vodi FC Paris koji ima sjajne rezultate u Ligue2.

”Početak godine nije bio baš dobar za mene. Imao sam jednu dobru ponudu jakog kluba, ali na kraju nije došlo do dogovora. Kasnije sam preuzeo klub iz Pariza, ostao sam blizu porodice i to mi je bilo presudno.  Dakako, bilo je nekima čudno da kao bivši selektor preuzmem drugoligaša, ali nisam pogriješio. To je pokazalo vrijeme. Ostvarili smo najbolji rezultat u historiji ovog malog kluba. Imamo najbolju odbranu u ligi i zadovoljan sam”, kazao je popluarni Meša.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha
Mehmed Baždarević ( Elman Omiç – Anadolu Agency )

I Kemal Alispahić imao je uspješnu godinu iza sebe, a posljednjih nekoliko mjeseci proveo je u Saudijskoj Arabiji.

”Prvo bih istakao da privatno, u ovom teškom vremenu, živim sretno i da nisam imao većih problema. Na poslovnom planu mogu biti zadovoljan. Angažman u Saudijsku Arabiju smatram najznačajnijim u 2018. Također, godinu koja je iza nas pamtit ću po posjeti Egipatskim piramidama i Poslanikovoj džamiji u Medini”, kazao je Alispahić.

Kemal Alispahić
Kemal Alispahić

Marko Topić, nekadašnji napadač bh. nogometne reprezentacije, smatra kako je 2018. godina bila zadovoljavajuća.

”Real Madrid je postao prvak Evrope i zbog Ronalda sam ih bodrio. Naravno, sada sam uz Juventus. Pratio sam Mundijal u Rusiji i bilo je zanimljivo. Također, možemo biti i više negod zadovoljni rezultatim Zmajeva koji su u Ligi nacija izborili plasman u Ligu A. Drago mi je zbog Prosinečkog i mog prijatelja Ciprića. U protekloj godini sam nastavio edukaciju. Da bi dobio profi licencu potrebno je da završim još tri poglavlja i to će se desiti u 2019. godini. Sve u svemu, zadovoljan sam”, naglasio je Topić.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja
Marko Topić i Admir Smajić

Taekwondo je imao mnogo uspjeha u 2018., a razlog za zadovoljstvo imao je Samir Šarić, član izvršnog odbora saveza.

”Godina je bila uspješna i za mene i za taekwondo u BiH. Kao predsjednik Fedrealnog saveza posljednja godina mandata izuzetnoje bila  uspješna. Vrhunac je što sam za naredni mandat predložen ispred hrvatske komponente, što mi je velika satisfakcija, ali i dokaz pomjeranja određenih granica koje se postavljaju po nacionalnom ključu. U 2018. godini ušao sam u Izvršni odbor Taekwondo saveza BiH. Bio sam pokretač mnogih aktivnosti. Mogu biti ponosan na vanjsku politiku gdje smo se u ETU-u pozicionirali doboro i traju pregovori za organizaciju Evropskog prvenstva 2020. Također, dobili smo organizaciju turnira G1 u narednoj godini i to je veliki uspjeh”, istakao je Šarić.

Taekwondo savez BiH, arhivska fotografija
- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...