Srbija: Počeli treninzi fudbalskih klubova Crvena zvezda i Partizan

- Advertisement -

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana počeli su danas sa treninzima nakon pauze zbog pandemije koronavirusa, a uz poštovanje zaštitnih mera koje su propisane, javlja Anadolu Agency (AA).

Trener crveno-belih kazao je da bi sezona trebalo da se nastavi “u bilo kojoj formi” i istakao da su spremni na bilo koji zahtev.

Stanković je sa svojim stručnim štabom osmislio plan i program rada po grupama, a u skladu sa Instrukcijama za trenažni proces na otvorenom koje je dostavilo Ministarstvo omladine i sporta Srbije.

“Bitno je da smo se ponovo okupili, da mašinerija kreće polako da radi. Ovo je znak da polako pobeđujemo koronavirus. Poštujemo ono što su nam preporučili, koncentrisani smo u toku rada na sve mere”, rekao je Stanković, a preneo fudbalski klub.

Beograd, Srbija – 4. maj 2020: Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana počeli su danas sa treninzima nakon pauze zbog pandemije koronavirusa, a uz poštovanje zaštitnih mera koje su propisane ( FK CRVENA ZVEZDA – Anadolu Agency )

Današnji trening se odvijao u četiri odvojene grupe.

“Adaptiramo se na sve situacije, pa i na ovu. Videćemo, pratimo situaciju, da vidimo šta će biti naredne nedelje, pa one tamo. Čekamo da vidimo kako će se igrati, da li će se igrati. Ja sam ubeđen da bi trebalo da se igra u bilo kojoj formi. Mi smo spremni na bilo koji zahtev”, kazao je trener Zvezde.

PROČITAJTE JOŠ:  Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Prema njegovim rečima, pauza ih neće zaustaviti.

“Ciljevi su jasni, principi su jasni tako da ćemo se osvežiti, malo ojačati, momci će biti spremni za bilo kakvu formu takmičenja u nastavku prvenstva. Jedva čekamo da vidimo navijače i da ih pozdravimo”, zaključio je Stanković.

Fudbaleri Partizana takođe su počeli danas da treniraju u Sportskom centru Teleoptik.

“Mislim da su svi srećni što smo počeli da radimo. Ovaj period od mesec i po dana sigurno da nije bio prijatan za ljude koji se bave profesionalno sportom, biti zatvoren u kući, bez treninga, nije lako. Dobro je, zadovoljni smo svi što počinjemo”, rekao je trener crno-beli Savo Milošević, a saopštio FK Partizan.

Beograd, Srbija – 4. maj 2020:
Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana počeli su danas sa treninzima nakon pauze zbog pandemije koronavirusa, a uz poštovanje zaštitnih mera koje su propisane ( FK PARTIZAN – Anadolu Agency )

On je naveo da će prva nedelja proći “u laganim treninzima”, kao i da će sutra biti obavljena medicinska testiranja kako bi se videlo u kom su fizičkom stanju igrači.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

“Konkretno u ovom momentu ne mogu ništa da kažem dok ne budemo znali da li se nastavlja takmičenje, ako se nastavlja, kada se nastavlja… U skladu s tim ćemo se i ponašati. Ali je jako bitno da smo počeli, da smo na terenu”, kazao je Milošević.

Fudbaleri Partizana treniraće u grupama i, kako je istakao Milošević, neće biti bilo kakve kontakt igre.

“Imamo više terena pa ćemo ih odvojiti dve ili tri grupe da bismo zadovoljili i taj uslov. Momci su uvek bili disciplinovali i biće i kada je u pitanju ovaj poseban režim rada”, zaključio je trener Partizana.

Sa grupnim treninzima počeli su jutros i košarkaši Partizana u beogradskom “Hajd parku”.

U skladu sa propisanim merama zaštite, crno-beli su počeli sa treninzima na otvorenom, uz obaveznu distancu i korišćenje zaštitne opreme prilikom dolaska i odlaska sa treninga. Crno-beli su trenirali podeljeni u dve grupe, na odvojenim delovima parka.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...